НОВИНИ

Мотошествие в подкрепа на хората с репродуктивни проблеми в София

Ерика Шаумян
от Ерика Шаумян
12:42, 24.03.2024 (обновена)
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Снимка: БТА
Слушай новината

Мотошествие в подкрепа на донорството на яйцеклетки се провежда в София. В навечерието на големия християнски празник Благовещение, Фондация "Искам бебе" и мотористи от цялата страна организират шествие под наслов "Ти си живота". Целта е да се привлече внимание към донорството на яйцеклетки и репродуктивното здраве сред младите.

"Ти си живота" - това е мотото на мотошествието с кауза. Фондация "Искам бебе" и мотористи от цялата страна се събират днес в столицата. Целта е да се привлече вниманието на българите към важността от донорството на яйцеклетки. У нас над 150 хиляди двойки имат проблеми с репродукцията. Мотошествието тръгна от БНБ и ще завърши при УНСС в "Студентски град".

Мария Янева - председател на фондация "Искам бебе": "Ние мотообществото, винаги сме били безкрайно отговорни към различни каузи. Може би най-хубавата, най-голямата кауза е това да помогнем на всеки, който иска да има свое дете."

Д-р Георги Николов: "Както аз, така се надявам и всички да осъзнаят колко важно е донорството на овоцити и по принцип донорстовото, защото не може България да се похвали с особено много дарители както за кръв, така и за органи, в това число и за яйцеклетки."

Десислава Боцева - УНСС: "Смятаме, че атрактивността на мотоциклетизма трябва да се използва и за благородни каузи, особено каузите,които вдъхват живот."

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Йордан Лечков пред БНТ: От 34 години футболът е захвърлен на бунището (ВИДЕО)
Йордан Лечков пред БНТ: От 34 години футболът е захвърлен на бунището (ВИДЕО)
Даниел Хубер спечели състезанието в Планица и малката купа в ски полетите
Даниел Хубер спечели състезанието в Планица и малката купа в ски полетите