НОВИНИ

Кирил Десподов: Никой в съблекалнята не си мисли, че утре ще имаме лесен мач срещу Азербайджан (ВИДЕО)

"Надявам се да вървим стъпка по стъпка нагоре и самочувствието ни да се върне и да показваме добри игри", заяви още лидерът в селекцията на Илиан Илиев

Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
16:42, 24.03.2024
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Капитанът на българския национален отбор по футбол Кирил Десподов взе участие в брифинга на селекционер Илиан Илиев преди утрешния двубой срещу тима на Азербайджан от приятелския турнир FIFA Series.

Мачът на стадион "Тофик Бахрамов" в Баку е в понеделник (25 март) от 18:00 часа и ще бъде излъчен НА ЖИВО по БНТ 3 и на bntsport.bg! Студийната ни програма започва 30 минути по-рано!

Десподов се присъедини към думите на своя наставник, че в утрешния ден очаква тежко изпитание срещу азерите, но все пак изрази увереност, че крайният резултат ще бъде положителен за "лъвовете".

"Мисля, че треньорът каза всичко, нямахме шанс да гледаме мача, но го анализирахме малко, за да се подготвим. Азербайджан заслужаваше да победи и бе по-добрият отбор. Това е сериозен тим и никой в съблекалнята не си мисли, че утре ще имаме лесен мач. Трябва да се фокусираме върху нашата игра и да следваме инструкциите от нашите треньори. Вярвам, че в крайна сметка ще завършим мача по позитивен начин", сподели звездата на "трикольорите".

Футболист №1 на България за последните три години беше категоричен още, че играе, за да помага на състава на България, а не с цел да подобрява рекорди.

"Аз не съм играл в националния отбор, за да подобрявам рекорди или да гоня някого. Дано всичко е окей и да продължавам да помагам на отбора", коментира състезателят на гръцкия ПАОК.

Капитанът на българските национали заяви още, че се надява с времето представителната ни формация да си върне самочувствието и да започне да показва все по-добри игри.

"Със сигурност победата срещу Танзания дава самочувствие, то отдавна ни е смачкано. Последните два мача от квалификациите успяхме да вземем позитивни резултати. Надявам се да вървим стъпка по стъпка нагоре и самочувствието ни да се върне и да показваме добри игри. Ние не трябва да се успокояваме, че сме победили онзи ден. Утре ни предстои по-тежък мач", завърши Кирил Десподов.

Цялата пресконференция с участието на Десподов и селекционера Илиан Илиев гледайте във видеото!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фестивал на рибата зарадва жителите и гостите на Букурещ (СНИМКИ)
Фестивал на рибата зарадва жителите и гостите на Букурещ (СНИМКИ)
Илиан Илиев: Азербайджан заслужава уважение, ще направим всичко възможно да спазим традицията да не губим от тях (ВИДЕО)
Илиан Илиев: Азербайджан заслужава уважение, ще направим всичко възможно да спазим традицията да не губим от тях (ВИДЕО)