НОВИНИ

Треньорът на младата ни надежда в таекуондото: Мечтаем за успехи

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:16, 11.05.2021
Чете се за: 00:59 мин.
Други спортове
треньорт младата надежда таекуондото мечтаем успехи

Георги Господинов, личен треньор на 17-годишния таекуондист Даниел Ладжев, сподели в интервю пред колегите от БНР, че заедно с Ладжев мечтаят да постигнат големи успехи в бъдеще.

Наставникът сподели, че определено се чувства много емоционално, докато наблюдава срещите на своя възпитаник и допълни, че в началото дори е чувствал притеснение, извеждайки своите таекуондисти за среща.

„Когато за първи път моите деца излизаха на състезание, преди 10-11 години, се притеснявах. Когато аз играех таекуондо бях спокоен. Опитвах се да контролирам мача. Един път печелиш, друг път губиш, но когато си отвън и си треньор е доста по-трудно. Поне емоционално. Бих искал да съм на неговото място, защото вътре се чувствах по- уверен, отколкото отвън."

Господинов обърна внимание на представянето на Ладжев по време на олимпийската квалификация в София, акцентирайки на срещите му с Тобиас Хител и тази с Руи Браганца.

"Смятам, че двубоят му срещи Тобиас Хител беше много напрегнат. От Хител имахме една загуба в четвъртфинала на европейското първенство миналата година в Испания. Така, че много искахме да спечелим тази среща. Мисля, че го изиграхме страхотно и си го спечелихме. С малко или много, вече е без значение. Мачът срещу Руи Браганца беше доста по-различен. На европейското преди месец Даниел доминираше тотално, въпреки загубата. Този път обаче Руи Браганца беше много подготвен. Беше подготвен точно за този турнир. Изненада ни с темпото и качеството на игра. Не трябва да забравяме, че той е бивш номер 1 в света, световен вицешампион, три пъти европейски шампион за мъже. Мислехме, че ще има умора в него и ,че мача ще ни бъде по-лек."

Треньорът отправи и поглед в бъдещото: „Мечтаем за още повече успехи. До къде ще стигнем ….Само мечти имаме за момента“.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Катастрофа с моторист затрудни движението на натоварено кръстовище в Пловдив
Катастрофа с моторист затрудни движението на натоварено кръстовище в Пловдив
Даниел Ладжев: Мечтая за медали и участие на Олимпиада
Даниел Ладжев: Мечтая за медали и участие на Олимпиада