НОВИНИ

Три футболни срещи предлага 29-ия кръг на Първа лига днес

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
08:21, 04.05.2023
Чете се за: 05:30 мин.
Спорт
лудогорец посреща цска софия дербито кръга
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Ботев Пд гостува на Пирин в мач от 29-ия кръг на Първа лига. И двата отбора ще търсят задължителен успех. Срещата е с начален час 15.45 ч.

Пирин отчаяно се нужда от точки в битката за оцеляване в Първа лига, докато Ботев Пловдив все още не е сигурен за втората четворка в плейофната фаза, която дава спокойствие за елитния статут. Към момента Пирин заема 14-о място в класирането с 21 точки, докато "канарчетата" са 10-и с актив от 29 точки.

Пирин ще трябва да се справи срещу Ботев отново без своя нападател Преслав Йорданов. Наставникът на тима Христо Янев имаше сериозни претенции към съдийството през изминалата среща. "Орлетата" са в серия от пет мача без успех, като в четири от тях не успяха и да отбележат гол.

Ботев обмисля да назначи нов треньор, като името на бившият наставник на Левски Станимир Стоилов е сред основните спрягани имена. Феновете на "жълто-черните" скандариха "Всички вън, махайте се!" при загубата на тима с 0:1 от Левски в изминалия кръг. Точукво Нади и Емануел Уме напуснаха лагера на тима, тъй като ще участват на световното първенство до 20 години. Ботев има само 3 точки в последните си 6 мача и тимът е на два пункта от опасната зона.

Хебър приема ЦСКА в друг мач от 29-ия кръг в 18.00 ч.

Ивайло Михайлов и Роберт Мазан ще пропуснат двубоя с ЦСКА поради контузии. Георги Вълчев е възстановен и може да вземе участие в мача. Хебър записа най-резултатния си мач през сезона след победата с 4:1 над Локомотив София. Тимът от Пазарджик все още не е печелил точка срещу отборите от топ 6 в класирането и остава на предпоследната позиция в подреждането с 20 точки.

Брадли Де Нойер и Браян Морено са под въпрос за гостуването на Хебър, като двамата имат леки травми. ЦСКА допусна първа домакинска загуба в първенството от октомври 2021 година. Продължава и проблемът на Саша Илич в "големите мачове", като специалистът няма победа в такъв двубой. ЦСКА се нуждае от задължителна победа, за да не дава шанс на Лудогорец да се откъсне на върха в класирането.

В деня, в който се навършват 80 години от рождението на легендата Георги Аспарухов - Гунди, Левски приема Септември (София) в 20.30 ч.

Двата състава продължават преследването на своите цели – домакините гонят класиране за Европа, а гостите от Септември пък водят битка за оцеляване в елита на българския футбол.

Футболистите на Елин Топузаков се намират в добра форма, като в последните пет кръга Левски има четири победи и само едно равенство, което дойде в дербито с ЦСКА – София. Интересен факт е, че в тези мачове "сините" не допуснаха гол в своята врата. В последния кръг пък победиха с 1:0 над Ботев (Пловдив) в откриването на стадион "Христо Ботев". С този резултат Левски е на 4-а позиция с 51 точки.

Левски продължава да бъде без Билал Бари, който ще бъде за дълго извън терените. Централните защитници Хосе Кордоба и Кристиян Димитров вече тренират с групата на "сините". Спекулира се, че Анте Блажевич може да получи шанс в тима, като решението ще бъде на Елин Топузаков. Пламен Андреев и "синята" отбрана вече нямат допуснат гол над 12 часа в първенството.

От друга страна Септември (София) в последните пет кръга има пет загуби, което направи ситуацията на клуба много тежка. В последния кръг столичани загубиха с 1:2 от Славия. По този начин отборът е на 13-о място с едва 22 пункта.

Димитър Костадинов няма да бъде на линия за Септември в гостуването на Левски поради контузия. Отборът влезе в кошмарна серия, като вече има пет поредни загуби в първенството. Михаил Поленкдаков подписа официален договор с клуба.

Първата среща между двата отбора по-рано през сезона изненадващо завърши при резултат 0:0 на стадион "Васил Левски".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Експерт по антитероризъм за атентата срещу Гешев: Целяло се е по-скоро някакъв ефект, отколкото да се убие
Експерт по антитероризъм за атентата срещу Гешев: Целяло се е по-скоро някакъв ефект, отколкото да се убие
Какво е провокирало агресията на момчето, което застреля свои съученици в Белград?
Какво е провокирало агресията на момчето, което застреля свои съученици в Белград?