НОВИНИ

Три обвинения ще получи рецидивистът от Плевен, който умишлено прегази полицай

Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ , Репортер: Даниела Димитрова
18:21, 09.10.2024
Чете се за: 02:52 мин.
У нас
Слушай новината

Три обвинения ще получи 33-годишният рецидивист от Плевен, който умишлено прегази полицай, като преди това го блъсна, хвърли на капака на автомобила си и измина над един километър така по улиците на града. Мъжът ще отговаря за причиняване на средна телесна повреда, незаконно притежание на оръжие и трафик на хора. Пострадалият полицай е в болницата с черепно-мозъчна травма. Състоянието му се подобрява.

След получен сигнал за 33-годишен плевенчанин, който се занимава с трафик на жени, един от инспекторите незабавно се отправя към кв. "Сторогозия", където пред известен ресторант заподозреният чакал до колата жертвата си. Криминално проявеният мъж е набирал жени, за да проституират в Германия, като е плащал по 3500 лева за момиче. 39-годишният полицай успял да провали сделката, но за малко не платил с живота си.

Владимир Николов - окръжен прокурор на Плевен: "Бил е повлчен, оказал се върху капака, движи се по улиците километър и половина като ускорява, маневрира, вляво - вдясно."

Екшънът, който се разиграва пред очите на минувачи, приключва на ул."Марибор", където рецидивистът живее с леля си. 83-годишната Райна Ангелова не вярва, че племенникът ѝ се занимава със сводничество:

"Не е женкар, той татуировки прави, бус има, ходи до Англия. Аз го съжалих, дадох му една стая. Може да е натопен. - За какво е лежал преди в затвора? - Еее, то отдавна беше - за наркотици."

снимки: БТА

В автомобила на мъжа е открито огнестрелно оръжие, с което заплашвал полицая. Благодарение на куража и самообладанието си служителят на реда не се е озовал под гумите на колата.

"С добра физическа подготовка успява да се спаси", каза ст. комисар Живко Ламбов - директор на ОД на МВР - Плевен.

Пострадалият полицай е настанен в отделението по хирургия. Освен с черепно-мозъчна травма, той е със счупени ребра и увреден бял дроб.

Владимир Николов - окръжен прокурор на Плевен: "Ще бъдем нетолерантни към брутална, нагла агресия, липса на респект към държавността."

Рецидивистът е заплашен от затвор до 12 години.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Добруджа покри лицензионните условия на НВЛ
Добруджа покри лицензионните условия на НВЛ
Локомотив София и Септември ще изиграят приятелска среща по време на паузата за национални отбори
Локомотив София и Септември ще изиграят приятелска среща по време на паузата за национални отбори