НОВИНИ

Таен свидетел: Рангел Бизюрев не е нанесъл фаталния удар

Обрат по делото за убийството на Митко от Цалапица

Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ , Репортер: Нели Ангелова
16:16, 09.10.2024 (обновена)
Чете се за: 03:15 мин.
У нас
Слушай новината

Обрат по делото за убийството на Димитър Малинов от пловдивското село Цалапица. Показанията на таен свидетел показват, че таен свидетел е дал показания днес, че не подсъдимият Рангел Бизюрев е нанесъл фаталния удар в лицето на Митко. Това разкри майката на убития младеж Атанаска Бакалова.

Обляна в сълзи Атанаска Бакалова изчете в съдебната зала протокола от показанията на тайния свидетел. Казаното от него беше предоставено само на страните:

"Днес успях да разбера кой е нанесъл ударите в лицето на моя син. Това беше информацията, която ни даде тайният свидетел. За което съм благодарна. И се надявам от тук нататък прокуратурата ще си свърши работата. Да, единия от двамата братя."

Във фаталната вечер с Бизюрев е бил Борислав, а другия брат – Валентин е извикан по- късно ,за да донесе кирки и лопати.До този момент пред съда Рангел Бизюрев признаваше само за три-четири удара в торса, но не и за удари в лицето.

Пейчо Малинов – чичо на Димитър Малинов: "Много други от свидетелите казаха, че Борислав е по-сприхав. Двамата с Рангел защо не ги съберат и в тази очна ставка да се разбере кой е нанесъл удара на Митко в лицето, единият казва че не е, другият казва че не е."

Според адвоката на Рангел Бизюрев - Делчо Джубелиев, ако са верни показанията на тайния свидетел, те ще поставят в по-добра ситуация неговия подзащитен, но уточни, че това са думи на човек, който не е бил очевидец, а преразказва наученото от Борислав Динков:

"След изслушване на съдебно-медицинската експертиза ще коментираме."

"Разпитът на тайния свидетел, съгласно Наказателно-процесуалния кодекс може да бъде ценен, когато показанията, които е дал като свидетел с тайна самоличност се подкрепят и от други доказателства или доказателствени средства по делото", каза Евдокия Кемалова – адвокат на близките на Димитър Малинов.

По-рано през деня заради противоречия в показанията се направи очна ставка между Бизюрев и младежът, извикан от единия близнак, за да следи за други хора, докато потеглят с тялото на Митко в багажника. И след това обаче, версиите им за движението на автомобила останаха различни.

Атанаска Бакалова – майка на Димитър Малинов: "Надявам се да бъдат повдигнати обвинения на правилния човек, който е нанесъл ударите в лицето на сина ми."

Делото ще продължи утре с изслушване на вещи лица включително и лекарите, работили по съдебно-медицинската експертиза.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лучано Спалети: Трябва да продължим започнатото
Лучано Спалети: Трябва да продължим започнатото
Загуби за Шиникова и Каратанчева на турнири в Европа
Загуби за Шиникова и Каратанчева на турнири в Европа