НОВИНИ

Три опции пред Антъни Джошуа, ако реваншът с Усик пропадне

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:32, 14.03.2022
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
три опции антъни джошуа реваншът усик пропадне
Слушай новината

Бившият световен шампион в тежка категория Антъни Джошуа има три варианта пред себе си в случай, че двубоят му реванш срещу Олександър Усик няма как да се проведе.

Миналия септември именно украинецът детронира AJ, като според договора двамата трябваше да излязат за втората си битка през пролетта на тази година.

Военните действия в Украйна обаче принудиха Усик да се завърне в родината си, за да помогне в битката срещу руските войници, което поставя под сериозен въпрос провеждането на двубоя срещу Джошуа.

В случай, че реваншът между него и Джошуа в действителност бъде отменен, то британецът може да се изправи срещу някой измежду Луис Ортис, Ото Валин и Джо Джойс, като и тримата вече изразиха своя интерес към провеждането на подобен двубой.

Шведът Валин, който има 23 успеха и само 1 загуба на профи ринга, дори се определи като "най-добрата опция за следващ съперник на Джошуа.

"Аз несъмнено съм най-добрата опция. Уайлдър загуби с нокаут последните си два мача с Фюри, с когото аз изкарах 12 рунда и му се наложи да си прави 47 шева. Ортис бе свален два пъти от Чарлс Мартин, когото Джошуа нокаутира за два рунда. Джо Джойс може да се представи добре срещу Джошуа, но е много далеч от Усик. Единствената причина Джошуа да не избере мен е, че знае, че аз ще му нанеса третата загуба в кариерата му", написа Ото Валин.

Непобеденият до този момент в професионалната си кариера Джо Джойс също изрази готовност да се изправи срещу своя сънародник Антъни Джошуа: "Два британски лъва в едно изцяло британско шоу в тежка категория! Това ще е огромен мач. Аз съм с висок ранкинг и непобеден. Да го направим!", коментира Джойс в Тутиър.

Единствено Луис Ортис от тримата засега запази мълчание, но пък неговия мениджър излезе с изявление, че "Кинг Конг" с удоволствие би се изправил срещу AJ.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бавят руските пенсии на над 5000 души у нас
Бавят руските пенсии на над 5000 души у нас
Почина бременната жена, ранена при обстрела на родилния дом в Мариупол
Почина бременната жена, ранена при обстрела на родилния дом в Мариупол