НОВИНИ

Три от три за Медведев в груповата фаза

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:13, 21.11.2020
Чете се за: 00:57 мин.
Тенис
три три медведев груповата фаза

Данийл Медведев остана единственият тенисист без загуба в турнира на най-добрите осем за сезона, след като световният номер 4 се справи и с Диего Шварцман след 6:3, 6:3 в последния мач от груповата фаза на надпреварата.

Руснакът вече си бе подпечата първото място в група "Токио 1970" след успехи над Александър Зверев и Новак Джокович, докато Шварцман нямаше шанс да продължи участието си в надпреварата.

Въпреки това, Медведев не показа признаци на отпускане и категорично надигра своя съперник за час и 15 минути игра.

24-годишният тенисист бе солиден на собствен сервис, като отрази и двете точки за пробив, които се откриха пред Шварцман, а от своя страна проби подаването на аржентинеца общо три пъти.

По този начин руснакът си уреди среща с Рафаел Надал днес на полуфиналите, без да е загубил сет в Лондон до момента.

В досегашните им три двубоя обаче, неизменно този, който триумфира е Матадора. Двамата играха в О2 Арена и през миналата година, когато Рафа направи невероятен обрат в третия сет, в който в един момент испанецът изоставаше с 1:5 гейма.

"Обичам да играя срещу голямата тройка. Когато бях малък и точно бях хванал ракетата, започнах да гледам турнирите от Големия шлем. Първо Роджър печелеше всичко, след това дойде Рафа и започна да печели, а след това Новак. За мен е голямо удоволствие да играя срещу тях и нямам търпение да се изправя срещу Рафа", коментира след двубоя Медведев.

Рафаел Надал и Данийл Медведев ще излязат на корта тази вечер от 22:00 часа българско време, а преди това в първия полуфинал от турнира световният номер 1 Новак Джокович ще срещне Доминик Тийм от 16:00 часа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Премиерът Борисов инспектира завод за военни коли край Самоков
Премиерът Борисов инспектира завод за военни коли край Самоков
Акция срещу разпространението на акцизни стоки в Пловдивско, има задържани
Акция срещу разпространението на акцизни стоки в Пловдивско, има задържани