НОВИНИ

Трифон Панчев, БСП: Националният съвет ще работи ефективно и делово

bnt avatar logo
от БНТ
08:34, 12.10.2020
Чете се за: 00:55 мин.
Политика

Ние започваме от начало, от нула, това се казахме вчера. Промените, които предстоят в БСП, са много и от нас зависи да покажем тази алтернативност, за която ние твърдим, че сме, за да може хората да ни гласуват доверие. Това каза в "Денят започва" кметът на Дряново и член на ИБ на БСП Трифон Панчев в коментара си за първото заседание на Националния съвет на партията - първо след конгреса, на което бяха гласувани предложенията на Корнелия Нинова за нейни заместници и за членове на Изпълнителното бюро.

Промените не са козметични. Голяма част от бюрото са хора от предишното ръководство - съотношението е 50 на 50, отбеляза той. Според него това заседание е показало, че социалистите са загърбени "вътрешните боричкания преди изборите".

"Смятам, че заедно ще вървим с правилната посока - да решаваме проблемите, които в момента седят пред обществото, заради които всяка вечер се пълнят площадите. Действително трябва да чуем това, което се случва отвън", подчерта Панчев.

За него не бива да се слага знак за равенство между "различно мнение" и "вътрешна опозиция".

"Различното мнение е добре дошло. Не смятам, че тази част от партията, която има по-различно мнение от ръководството, трябва задължително да бъде наричана вътрешна опозиция. Вчера при гласуванията всичко премина конструктивно, в работен дух. Това показва, че от тук нататък този орган ще работи ефективно и делово", коментира социалистът.

Той отхвърли твърдението, че БСП се превръща в лидерска партия. Това се твърдения на управляващите, с които атакуват социалистите, защото те са единствената им алтернатива.

Какво още коментира кметът на Дряново и член на ИБ на БСП Трифон Панчев вижте във видеото.

Гледайте повече от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спазват ли се правилата на пътя?
Спазват ли се правилата на пътя?
Ваня Кастрева: 817 са карантинираните деца и ученици в София
Ваня Кастрева: 817 са карантинираните деца и ученици в София