НОВИНИ

Трифонов: ИТН ще подкрепи правителството и президента за спряване с мигрантската криза

слави трифонов изобщо предлагаме гласуване проектокабинет отиваме избори
bnt avatar logo
от БНТ
21:53, 16.08.2021
5801
Чете се за: 01:47 мин.
У нас
Слушай новината

Ние от "Има такъв народ" ще направим всичко необходимо да подкрепим и като граждани, и като политическа сила, правителството и президента, за да се справим на всяка цена със задаващата се криза. Това коментира във Фейсбук лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов относно кризата в Афганистан.

Той призова за единство и подкрепа за работата на правителството и президента Румен Радев за справяне с тежката ситуация.

"1 милион мигранти са готови да тръгнат от Афганистан, за да избягат от режима на талибаните, който завладя страната. И тези хора няма да тръгнат нито към Америка, нито към Австралия. Ще тръгнат към Западна Европа, което означава, че България е на пътя им. Аз прекрасно разбирам, че това са страдащи хора, които искат да избягат от насилието и шериата. Но ние също ще страдаме, ако ги допуснем до нашата територия", допълва Трифонов.

Външно за ситуацията в Афганистан: България ще се включи в усилията на международната общност

По думите му трябва да се направи необходимото и да се подкрепи сегашното правителство, за да може то да се справи със задаващата се криза.

"Защото талибаните въобще не ги интересуват политическите проблеми на България, а мигрантите - още по-малко. Министерството на вътрешните работи и Министерството на отбраната трябва да работят в абсолютна координация, за да разположат полицаи и военни на границата и с всички сили самоотвержено да защитят територията и гражданите на България", каза още Трифонов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Два гола и асистенция за Ивелин Попов срещу Химки
Два гола и асистенция за Ивелин Попов срещу Химки
Черно море и Локомотив Пд не успяха да се победят
Черно море и Локомотив Пд не успяха да се победят