НОВИНИ

Трифонов: Вцепенен съм от думите на Борисов за починалите от коронавирус

слави трифонов потвърди итн подкрепи правителство третия мандат
bnt avatar logo
от БНТ
08:47, 06.10.2021
Чете се за: 02:22 мин.
У нас
Слушай новината

Вцепенен съм от думите на Бойко Борисов за починалите от коронавирус. Това написа във Фейсбук лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов.

"Бойко Борисов е в Словения - нямам представа защо е там, а и въобще не ме интересува. Но преди малко излезе информация какво е казал и това, което е казал, ме вцепени. По повод на починалите от коронавирус днес в България, той е казал следното:

"178 човека се пренесоха в по-добър свят от този на Румен Радев и на този провал, наречен Кацаров. Значи, за Бойко Борисов това не са 178 човешки трагедии. Трагедии за семействата, близките и приятелите на починалите. За Бойко Борисов горките хора са се пренесли в един по-добър свят, защото тук те са теглили зловещото тегло на Румен Радев", допълва Трифонов.

"Добре, бе хора - какъв човек трябва да си, за да кажеш нещо подобно?! Първо, какъв човек трябва да си, за да си го помислиш, а след това и да го кажеш? И то, знаейки, че това ще го чуят всички, включително и семействата и близките на починалите?", добавя лидерът на "Има такъв народ".

И припомня: "Същият този човек предлагаше на Цветанов да даде телешки пържолки на кучето, което откри горкото убито момиче от Перник. Тогава той пак каза, че пържолките са за кучето, открило трупа, без да изпитва грам състрадание към родителите на детето, наричайки рожбата им "труп". Днеска "178 трупа".

"Как ви звучи на вас всичко това? Да говориш така добро ли е, лошо ли е, политическо ли е, правилно ли е, приемливо ли е, неприемливо ли е, нормално ли е, ненормално ли е, човешко ли е? Къде е грешката? В човека, който си позволява да се изразява по такъв начин или в нас, че му позволяваме да се изразява така? Няма да е лошо най-после да си отговорим на този въпрос", заявява още Слави Трифонов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Адвокат: Информацията по "Пандора" трябва да е получена автоматично в българската данъчна администрация
Адвокат: Информацията по "Пандора" трябва да е получена автоматично в българската данъчна администрация
ЦИК обявява днес нова обществена поръчка за допълнителни машини за изборите
ЦИК обявява днес нова обществена поръчка за допълнителни машини за изборите