НОВИНИ

Трима са вече задържаните след трагедията в Солинген

"Ислямска държава" пое отговорност за нападението

Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
07:09, 25.08.2024
Чете се за: 01:35 мин.
По света
Слушай новината

Трима души са арестувани В Германия за убийството на трима души в град Солинген в западната част на страната. Вчера терористичната организация "Ислямска държава" пое отговорност за нападението.

Според германската полиция е задържан „истинският заподозрян“ за нападението с нож в петък вечерта, при което бяха ранени и 8 души. Властите съобщиха, че мъжът сам се е предал и е разпитван. Според вестник „Шпигел“ заподозреният е 26-годишен мъж, пристигнал в Германия в края на декември 2022 г. и е подал молба за убежище. Органите за сигурност са нямали подозрения, че е бил ислямистки екстремист. Това е трети арест в рамките на ден. Полицейска акция имаше и в център за бежанци недалеч от мястото на атаката. Арестуван е мъж.

По-рано беше задържано и 15-годишно момче по подозрение, че е разбрало за планираното нападение, но не е информирало властите. Загиналите при нападението са двама мъже на 56 и 67-годишна възраст, както и 56-годишна жена. Ислямска държава пое отговорност за атаката вчера, но не са представени доказателства за това, не е ясно и колко близък до терористичната група е бил нападателят.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
48 часа извънредно положение в Израел: Хизбула атакува с над 300 ракети и дронове
48 часа извънредно положение в Израел: Хизбула атакува с над 300 ракети и дронове
Рила гори трети ден
Рила гори трети ден