НОВИНИ

Трима, сред които и граничен полицай, са задържани за производство на марихуана

bnt avatar logo
от БНТ
12:30, 12.05.2020
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Граничен полицай и двама бивши служители на МВР са задържани в Айтос за производство и държане на марихуана. До ареста им се е стигнало след Специализирана полицейска операция, в която участвали и служители на "Вътрешна сигурност".

На метри от дома му в Айтос бившият полицай Ганчо Пенчев превърнал необитаемо помещение в модерна инсталация за производство и сушене на марихуана. Именно там органите на реда се натъкнали на 3 кг канабис.

Павел Манукян, наблюдаващ прокурор: Намерени са множество, мисля, че бяха около 57 броя растения. Това помещение е оборудвано със специален вид лампи, осветление и овлажнители на въздуха.

Като съучастници на Пенчев са задържани и бившият му колега Иван Динев и настоящият граничен полицай, който отговарял за бургаското пристанище - Николай Георгиев.

Павел Манукян, наблюдаващ прокурор: Може да се направи обосновано предположение, разбира се по моето скромно мнение, че тази дейност се осъществява с цел разпространение. Лично аз не бих могъл да си представя за себе си как такова количество може да бъда за лично ползване или за други цели.

На тримата са повдигнати обвинения, като съдът ги задържа под стража. Могат да получат наказание от 2 до 8 години затвор.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БНТ ще излъчи най-големите български успехи на "Евровизия"
БНТ ще излъчи най-големите български успехи на "Евровизия"
Тестват всички служители на екоминистерството заради хигиенистка с COVID-19
Тестват всички служители на екоминистерството заради хигиенистка с COVID-19