НОВИНИ

Трима задържани за катастрофата, причинила смъртта на Милен Цветков, искат постоянен арест за Кристиан Николов

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
20:06, 20.04.2020
7894
Чете се за: 02:01 мин.
Сигурност и правосъдие

22-годишният Кристиан Николов остава в ареста, прокуратурата ще поиска постоянното му задържане. Той е обвинен, че е причинил смъртта на журналиста Милен Цветков.

Кристиян седнал зад волана на мощен джип след употреба на наркотици. Задържана е и майката на младежа, научи "По света и у нас". Възможно е на Десислава Пешева да бъде повдигнато обвинение за това, че предоставила автомобил на дрогирания си син.

Третият арест е за Георги Иванов, син на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов. Георги е бил в колата на Кристиан по време на катастрофата, а след това е напуснал мястото на инцидента.

След като прекара нощта в 4 РПУ 22-годишният Кристиан Николов беше откаран в СДВР, за да му бъде повдигнато обвинение за катастрофата, причинила на смъртта на Милен Цветков.

Минути след 18.00 часа вчера с луксозния си мощен джип Николов хвърчи по бул. "Хенрих Ибсен" към кръстовището с бул. "Черни връх". На червения светофар с автомобила си е спрял Милен Цветков. За Кристиян обаче това, оказва се няма значение.

Георги Хаджиев, директор на СДВР: Към момента не се установява никакъв спирачен път на лекия автомобил на Аудито.

Кристиан удря колата на Милен Цветков и тя изхвърча на повече от 20 метра в кръстовището. От записи на камери в района разследващите виждат, че приближавайки кръстовището, вместо да намали, 22-годишният младеж ускорява. Според първоначалните заключения мощният джип е ударил колата на Милен Цветков с около 100 км. в час.

Иво Найденов, адвокат: Автотехническата експертиза ще даде отговорите на първо място каква е скоростта, с която се е движил този млад мъж.

Очевидци на катастрофата са оказали първа помощ на Милен Цветков. Според свидетели Кристиан е останал в автомобила си и бил във видимо добро състояние с леки драскотини.

Георги Хаджиев, директор на СДВР: От направената пробра с "Дръг тест 5000", отчита теста употреба на канабис и на амфетамин. В случая е образувано досъдебно производство.За причиняване на смърт след употреба на алкохол или упойващи вещества, като предвиденото наказание е от 3 до 15 години.

Иво Найденов, адвокат: За дълбоко съжаление последните години рязко се увеличиха катастрофите след употреба на алкохол и наркотици.

Не смятам, че само наказателната санкция е важна в случая или да се увеличи наказанието за този вид престъпление. Просто хората трябва да променят начина си на мислене.

В колата на Кристиан е била и неговата приятелка. Тя е останала на мястото на инцидента, разпитана е като свидетел и е освободена.

Кристиан е шофьор от 4 години. Взел е шофьорската си книжка на 18 години. Има едно наказание за несъществено нарушение.

В YOUTUBE намерихме клип, качен в началото на тази година. В него се вижда, че Кристиан и друг път е преминавал на червено, пак на ключово кръстовище в София със своя автомобил. Кръстовището е до НДК. Така че очевидно той не е научен да спазва правилата по пътищата.

Майката на Кристиан - Десислава Пешева е задържана, защото нейната фирма "Пешева Комерс" е собственик на автомобила, с който той е направил катастрофата. Интересното е, че фирмата и не е подавала своите счетоводни и финансови отчети от 2009 година, но е придобивала дълготрайни материални активи, какъвто е този джип.

Включително е получавала и финансиране по европейските програми "Развитие на селските райони" за общо 500 000 лв. Тя е изпълнителен директор на винпрома на Миню Стайков в Карнобат, негов съдружник е. Работила е като негова секретарка, след което е станала изпълнителен директор и съдружник.

По разпореждане на прокуратурата ще бъде извършена пълна финансова и данъчна ревизия на тази фирма, както ще се провери и произхода на средствата, с които е закупен джипа.

Делото за катастрофата е взето под наблюдение на Апелативна прокуратура-София и под специален надзор на Върховната касационна прокуратура, по разпореждане на главния прокурор Иван Гешев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Женски консултации само със записан час, ваксинации - вторник и четвъртък
Женски консултации само със записан час, ваксинации - вторник и четвъртък
Най-ниско ниво на петрола от 20 години
Най-ниско ниво на петрола от 20 години