НОВИНИ

До часове повдигат обвинения на дрогирания шофьор, който уби журналиста Милен Цветков

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
12:08, 20.04.2020
6712
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

Журналистът Милен Цветков загина в тежка катастрофа, причинена от 22-годишен дрогиран шофьор. Инцидентът стана снощи малко след 18 ч, на кръстовище в столичния квартал "Хладилника", близо до голям търговски център. Милен Цветков е издъхнал в линейката на път към "Пирогов".

Делото за катастрофата е взето под наблюдение на Апелативна прокуратура-София и под специален надзор на Върховната касационна прокуратура, по разпореждане на главния прокурор Иван Гешев.

Очаква се до часове на 22-годишния Кристиан Николов да бъде повдигнато обвинение. Според наши източници, той ще бъде задържан за 72 часа и ще се иска постоянен арест.

Милен Цветков е спрял на червен светофар, секунди след това, със зверска скорост от над 100 км в час, в задната част на автомобила му се забива джипът, управляван от Кристиан Николов.

След удара, автомобилът на Цветков се озовава в средата на кръстовището, а джипът на дрогирания шофьор се забива в огражданенията на близката метростанция и по чудо не помита други хора.

Главен комисар Георги Хаджиев, директор на СДВР: Направената проба отчита употреба на канабис и на амфетамин. Образувано е досъдебно производство за причиняване на смърт след употреба на алкохол или упойващи вещества, като предвиденото наказание е между 3 и 15 години, тук са утежняващи вината обстоятелства. От огледа, който е направен, към момента не се установява никакъв спирачен път.

Джипът на Кристиан Николов е собственост на фирмата на майка му - Десислава Пешева. Тя е съдружник на Миню Стайков и управлява компанията му за винопроизводство в Карнобат.

Фирмата е усвоила половин милион лева средства по европейски програми. Започва проверка на всичките й финансови активи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спомен за Милен Цветков
Спомен за Милен Цветков
Засилени проверки и десетки върнати автомобили на входа на София
Засилени проверки и десетки върнати автомобили на входа на София