НОВИНИ

Засилени проверки и десетки върнати автомобили на входа на София

Паулина Найденова
от Паулина Найденова
12:02, 20.04.2020
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Строг контрол и десетки върнати автомобили и тази сутрин на входа на София. В сила остават всички ограничителни мерки за влизане в града. Допускат се само автомобили, които влизат служебно или до болница. Глобата за неподчинение на разпоредбите на МВР са между 100 и 300 лева и до 3 години затвор.

Тази сутрин нямаше големи опашки от чакащи на автомагистралите. Очаква се по-интензивен трафик във втория прозорец за деня между 18 и 20 ч.

Въпреки предупреждението, че в София се пускат само автомобили, които пътуват служебно или до болница, и тази сутрин имаше желаещи да влязат в града по други причини. Декларациите на тези, които са напуснали София преди празниците се проверяват от МВР. За неверни данни ще има санкции.

Старши комисар Георги Хаджиев - директор на СДВР: На територията на столичния град от проверените до момента имаме около 90 констатирани такива нарушения. Хора, които декларират трудова ангажираност, но се оказва, че са регистрирани в бюрата по труда. Други декларират, че работят в търговски дружества или в предприятия, а се оказва, че нямат сключени договори.

Сравняване на декларациите се прави и на място на пунктовете.

Старши комисар Георги Хаджиев - директор на СДВР: В момента, в който пристигнат на КПП-то ще декларират от кое КПП са излезли, какво са декларирали и в настоящата декларация ще пишат обстоятелствата, които ще декларират евентуално на вход. Ако има разлика в декларираното ще се предприемат конкретни мерки. Ще бъдат докладвани в районна прокуратура.

Тези, които са в колоната преди пропускателния пункт, но не успеят да преминат в часовите прозорци между 6 и 8 и 18 и 20 ч, трябва да изчакат следващия времеви прозорец.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
До часове повдигат обвинения на дрогирания шофьор, който уби журналиста Милен Цветков
До часове повдигат обвинения на дрогирания шофьор, който уби журналиста Милен Цветков
Апелативната прокуратура в София и ВКП взеха под надзор делото за смъртта на Милен Цветков
Апелативната прокуратура в София и ВКП взеха под надзор делото за смъртта на Милен Цветков