НОВИНИ

18-годишен ограби и блудства с 92-годишна баба

bnt avatar logo
от БНТ
11:46, 20.04.2020
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

Полицията започва масирана полицейска операция срещу битовата престъпност в Община Малко Търново. Причината е жестоко нападение над възрастна жена. Стриктно ще се следят и населените места с преобладаващо ромско население.

В навечерието на Великден в дома на 92-годишаната баба Милка от с. Звездец нахлул маскиран мъж, за да иска пари.

Ст. комисар Радослав Сотиров, директор на ОД на МВР-Бургас: За да влезе в дома на възрастната жена, извършва взломяване на входната врата. Използва нож и ножица, за да сплаши жената, съответно да я отмести и да вземе съответната сума, която се е намирала под самата нея.

Оказало се, че нападателят бил внук на гледачката на възрастната жена. В първия момент обаче, баба Милка не го е разпознала.

Милка: Като лежах и чух, че се отвори вратата. Цъкнах тока, хрипнах и дойде един да се разправя, с маска и ми каза: Давай парите, имаш пари, давай парите! Ще те заколя, ще те заколя и ще те запаля.

След като взел сумата от 72 лева, нападателят блудствал с жената. Извършителят на престъплението е 18-годишният Райчо, който живеел в близка къща.

Атанаска Господинова, гледачка на баба Милка: До колкото знаем, употребил е алкохол. Някъде са пили вечерта. Не знам към колко часа е станало, но са пили вечерта.

Младежът е задържан, не е осъждан, но е криминално проявен за кражби и наркотици. Вече му е повдигнато и обвинение.

Георги Чинев, ръководител на Окръжна прокуратура – Бургас: За грабеж и обвинение за блудство. За първото упоменато от мен деяние, а именно за грабежа – предвиденото наказание е лишаване от свобода от 3 до 10 години, а за второто, а именно блудството – от 2 до 8 години.

Освен пари, 18-годишното момче е откраднало и телефона на възрастната жена. Днес от прокуратурата и полицията й подариха нов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Апелативната прокуратура в София и ВКП взеха под надзор делото за смъртта на Милен Цветков
Апелативната прокуратура в София и ВКП взеха под надзор делото за смъртта на Милен Цветков
Хари и Меган се дистанцират от британските медии, кралицата няма да празнува рожден ден
Хари и Меган се дистанцират от британските медии, кралицата няма да празнува рожден ден