НОВИНИ

Здравка Евтимова пред БНТ: Карантината е едно разпятие за всички нас

bnt avatar logo
от БНТ
09:12, 20.04.2020
5325
Чете се за: 00:40 мин.
Още

Карантината е тежко преживяване. Едно разпятие за всички нас. Моето желание е свързано с дисциплината. Аз съм убедена, че човек трябва да спазва препоръките на здравните власти, защото дисциплината е ход към нашето бъдеще. Това заяви в ефира на Сутрешния блок на БНТ писателката Здравка Евтимова.

Здравка Евтимова, писател: Липсват ми ежедневието, изпълнено със срещи, срещите с приятелите, с моите близки, но разбирам, че единствено това е начинът ние да излезем от тежкото положение. Смятам, че тази карантина ще ни остави доста голям белег, но нека знаем, че това ще е зараснала рана. От нас зависи да се съсредоточим върху надеждата, че тя ще зарасне и ние сме хората, които ще доведат до излекуването й.

Близостта между хората е нещо неоценимо. Едва, когато загубихме възможност да се срещаме, разбираме колко много сме имали и колко много ни очаква да придобием, допълни писателката.

Нека се грижим за хората около нас, колкото и да ни дразнят понякога. Защото те са истинското огледало, което ни показва какви сме, призова Здравка Евтимова.

Пожеланието ми към всички хора е - бъдете здрави, бъдете далеч от коронавируса и обичайте хората, въпреки техните слабости, каза в заключение писателката.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Питай БНТ" - началото е тази вечер от 19 ч.
"Питай БНТ" - началото е тази вечер от 19 ч.
Храна за медиците - какво е да готвиш за лекарите на първа линия
Храна за медиците - какво е да готвиш за лекарите на първа линия