НОВИНИ

Трудна победа за световния номер 1 Алкарас на старта в Базел

алкарас продължава успешно защитата титлата умаг
bnt avatar logo
от БНТ
08:19, 25.10.2022
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Карлос Алкарас се пребори със силната съпротива на Джак Дрейпър, за да запише първата си победа след като труимфира на US Open през септември. Испанецът, който не беше участвал в турнир след загубата в първия кръг от Давид Гофен на турнира в Астана преди три седмици, успя да преодолее британеца в трисетов двубой на старта на турнира в Базел.

След като загуби първия сет с 3:6, Алкарас съумя да спечели следващите два с 6:2, 7:5 .

„В началото на мача беше трудно. Направих много грешки в началото. Исках да играя наистина агресивно на този корт. За мен той е малко по-бавен от другите турнири. Но очевидно трябваше да се справя с това, трябваше да работя върху проблемите си и да променя моята тактика малко във втория сет. Знаех, че Джак играе страхотно. Той е наистина опасен играч и наистина трябваше да бъда концентриран", заяви световният номер 1.

Във втория кръг испанецът ще се изправи срещу победителя от мача между Ботик ван де Зандшулп - Адриан Манарино, като сънародникът му Пабло Кареньо Буста е негов потенциален съперник на четвъртфиналите.

Въпреки загубата от Алкарас в първия кръг, Дрейпър вече се класира за финалния туртир на най-добрите в Милано през следващия месец, състезание, което именно Алкарас спечели през 2021 г.

Победи в първия кръг в Базел записаха още Брандън Накашима и Александър Бублик. Накашима спечели с 2:6, 7:6(4), 6:4 срещу Давид Гофен, докато Бублик победи Аслан Карацев с 6:3, 7:6(2).

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Необичайна регата - белгийци се състезаваха с лодки от тикви
Необичайна регата - белгийци се състезаваха с лодки от тикви
Любомир Минчев вече не е треньор на косовския Трепча
Любомир Минчев вече не е треньор на косовския Трепча