НОВИНИ

Трябва да потърсим реванш още утре, заяви Стоилов преди мача с ЦСКА 1948

Станимир Стоилов ПФК Левски
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
15:24, 28.10.2022
Чете се за: 04:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Левски е длъжен да потърси реванш от ЦСКА 1948 и да победи съперника си, за да докаже, че е претендент за нещо повече от участие в евротурнирите, заяви Станимир Стоилов преди мача от Първа Лига в събота от 17.30 ч. на стадион "Георги Аспарухов".

"Не очаквам голяма разлика от първия мач. Очаквам тя да бъде в резултата. В първия двубой загубихме, въпреки че играхме с десет човека цяло второто полувреме. Надявам се утре да играем на добро ниво, с нашия стил и да победим", каза той.

"ЦСКА 1948 израсна много тази година, победи нас и направи равен с хегемона Лудогорец. Играят добър футбол и най-малкото подценяване ще бъде фатално. Всички отбори в челото имат шансове, но въпросът е да имат постоянство в резултатите. При нас в момента няма. Затова мачът утре е важен - за да видим дали сме претенденти за титлата, или за евротурнирите", категоричен бе наставникът на "сините".

"Надявам се футболистите ни да искат реванш. Всичко друго ще бъде несериозно. След като сме загубили от тях, трябва да потърсим реванш още утре", каза още Стоилов.

Нападателят Ивелин Попов със сигурност ще пропусне следващите два мача на Левски, включително този в събота, но защитникът Хосе Кордоба най-вероятно ще бъде на разположение на Стоилов.

"Ивелин при всички положения няма да играе срещу ЦСКА 1948 и Черно море. Няма да отсъства за дълъг период, но още един централен нападател излиза. Не можем обаче да се оплакваме, трябва да заместим отсъстващите. Кордоба днес ще тренира и ако няма проблеми, ще вземе участие в мача", обясни Стоилов.

„Любо Пенев е треньор, който обича да играе футбол. След като сме в челото, трябва да показваме добра игра и да има футболно шоу. Очаквам да стане емоционален и добър мач за хората. ЦСКА 1948 взе добри чуждестранни футболисти и стана сред добрите отбори“, смята Станимир Стоилов.

Стоилов коментира и недоволството от съдийството в българското първенство от началото на сезона.

„Моето лично мнение е, че Виктор Кашай не е проблемът на българския футбол. Някои хора злоупотребяват с позиции и власт. Понякога тук някой, на който не можем да му влияем, ни е неудобен. Най-големият проблем е, че се опитва да се влияе на съдиите. Нагла грешка е, когато ВАР се прави, че не вижда, както беше в мача с Локомотив София. Не трябва да обръщаме голямо внимание на съдиите, а те трябва да спрат с нагаждачеството. Смениха се безброй ръководители на съдийството. Кашай е много неудобен за някои хора, които измислят всякакви лъжи за него. Постигнал е много в спорта. Моята истина е, че той е най-малко виновен“, заяви Стоилов.

Какво каза старши-треньорът на ЦСКА-1948 Любослав Пенев преди мача с Левски, вижте ТУК.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хакери атакуваха словашкия парламент
Хакери атакуваха словашкия парламент
Спешъл Олимпикс България е домакин на международен баскетболен лагер за атлети с интелектуали затруднения
Спешъл Олимпикс България е домакин на международен баскетболен лагер за атлети с интелектуали затруднения