НОВИНИ

Тунджа (Ямбол) с победа над Академик Пловдив след успорван мач

bnt avatar logo
от Калоян Николов
13:21, 20.01.2021
Чете се за: 01:19 мин.
Български баскетбол

БК Тунджа (Ямбол) победи Академик (Пловдив) с резултат 76:72 при мач от 14 кръг на НБЛ.

Гостите от Пловдви тръгнаха по-добре след спорната топка, но мача продължи с размяна на точки и в крайна сметка първота част приключи при резултат 21-19.

Играта продължи в същия дух и през втория период в който отборите си размених на няколко пъти водачеството и в крайна сметка при сирената за край на полувремето резултата бе 39:37.

С началото на третата част, нещата не изглеждаха по-различно и отборите продължиха да се преследват разменяйки си равни точки. Секунди преди края на третата част Ямбол успя да дръпне на гостите с 5 точки и часта приключи при резултат 60:55.

Последната част на мача започна силно за гостите и те успяха да изравнят след 3 последовато успешни атаки срещу 3 неуспешни на домакините и изравниха резултата.

Мачът започна от начало, след като резултата бе 72:72. Поредна успешна стрялба от тройката за обора на Ямбол в лицето на Иван Лилов им даде преднина във важен момент от мача. Последните минути до края на мача бяха изнервени и с грешки от двата отбора, но след два последователни пропуска от отбора на Академик Пловдив, мача завърши с краен резултат 76:72 за ямболии.

Тони Дечев:

Момчетата се опитаха да изпълнят всичко, което си бяхме поставили, като гейм план. Къде с успех, къде не. Единственото, което не успяхме да направим е да вкараме повече от тези прословути 75 точки, които вкарваме средно на мач. Но днес играхме страхотно в защита и те ме опровеграха, защото аз казах, че няма да победим, ако не вкараме повече от 85 точки, но с добра защита го направихме, за което поздравявам отбора. Показахме борбеност и постоянство през целия мач без да даваме шанс на смятам по-добре играещия отбор на Пловдив да се откъсне напред. Стояхме близо до тях, водихме известно време. Беше мач, които в последните минути с опитните играчи, които имаме да атакуваме победата и я постигнахме.

Йордан Янков:

Смятам, че задържахме нивото, което показахме срещу Берое, което искаме всъщност. Играхме много добре в защита и в нападение. Наистина не вкарахме толкова много троийки и процентът ни не беше толкова висок, но смятам, че аз съм доволен от мача. Загубихме мача в слабият процент от тройката. В почти всички останали показатели сме по-добри от отбора на Ямбол, но те си стреляха с висок процент и също така сме направили много фаулове.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задържан е шофьорът, блъснал майка и дете на пешеходна пътека в София
Задържан е шофьорът, блъснал майка и дете на пешеходна пътека в София
Гладбах се изкачи на 6-то място след успех над Вердер
Гладбах се изкачи на 6-то място след успех над Вердер