НОВИНИ

Убийството в Цалапица: Съдът остави в ареста близнаците Динкови

убийството цалапица съдът остави ареста близнаците динкови
Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
16:49, 08.07.2024
Чете се за: 03:10 мин.
У нас
Слушай новината

Районният съд в Пловдив остави в ареста близнаците Динкови, обвинени в лично укривателство при убийството на Димитър Малинов от Цалапица.

Почти една година след престъплението все още не е ясно кой е нанесъл фаталните за жертвата удари. Близки и роднини на Митко днес отново протестираха пред Съдебната палата с искане делото на братята Борислав и Валентин да бъде обединено с това за убийството, по което обвиняем е Рангел Бизюрев и то да завърши със справедливи присъди.

И днес, както преди всяко съдебно заседание, близките на Димитър Малинов организираха протест пред сградата на съда с настояване за справедливост. Напрежението ескалира и по време на почивката, дадена от съдията.

Днес в залата бе представена психологическата оценка на подсъдимия Борислав Динков. Експертите го определят като особено опасен и способен да извърши друго престъпление. Затова и съдът не взе под внимание молбата на близнаците да бъдат пуснати с по-лека мярка. Въпреки че според събраните данни от разследването по двамата не са открити следи от борба и наранявания, за роднините на Митко те са съучастници в извършеното престъпление.

"Не може да влачиш труп, да копаш и да си укривател. Щом не е звъннал на 112, значи си съучастник. Според нас поне е така", казва Христина Иванова – роднина на Димитър Малинов.

"Това е организирана престъпна група. Трима човека участват в заравянето му. Има и човек, който е отишъл да помага докато товарят тялото - четвъртият човек. Тепърва ще разберем дали няма и други участници", допълва Атанаска Бакалова – майка на убития Димитър Малинов.

Прокуратурата все още не разполага с достатъчно доказателства, за да промени обвинението на братята Динкови в по-тежко.

"Твърди се, че има оглед на веществени доказателства и разговор между Бизюрев и подсъдимите братя Динкови. Надявам се Окръжен съд да ни ги предостави и ще се запознаем с тях и ще ги анализираме на по-късен етап", каза Димитър Костов – наблюдаващ прокурор.

Днес показания пред съда трябваше да дадат бабата и бащата на Рангел Бизюрев. Те не дойдоха и затова бяха прочетени разпитите им, направени в досъдебното производство. Бяха прочетени и показанията на свидетел, който твърди, че Митко употребявал наркотици, главно амфетамини, а Рангел Бизюрев му ги осигурявал.

Следващото заседание по делото срещу братята Динкови е на 10 септември. Очаква се тогава процесът срещу тях да приключи.

Златин Бояджиев , Димитър Димитров

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ПП ще надграждат коалицията с ДБ, остават конструктивна опозиция в парламента
ПП ще надграждат коалицията с ДБ, остават конструктивна опозиция в парламента
Задържан за наркотици е намерен мъртъв в ареста, близките подозират полицейско насилие
Задържан за наркотици е намерен мъртъв в ареста, близките подозират полицейско насилие