НОВИНИ

Ученици от Пловдив оформиха зелен кът в домовете си по случай Деня на Земята

ученици пловдив оформиха зелен кът домовете случай деня земята
bnt avatar logo
от БНТ
13:12, 22.04.2020
Чете се за: 00:37 мин.
Регионални

Предизвикателство за Деня на Земята отправиха към пловдивските ученици и студенти еколзите от РИОСВ-Пловдив и “Зелени Балкани”. В продължение на 22 дни - до 22-ри април те трябваше да оформят зелен кът в дома си, да посадят семена или растения в двора си и да споделят чрез снимки досега си с природата.

На инициативата са откликнали десетки деца и младежи. На всички участници в предизвикателството организаторите ще изпратят по пощата като подарък семена на цветя. В зависимост от възрастта им и книжка за природата, пъзел или определител за птици.

На днешния ден светът отбелязва 50-годишнината на най-масовия екологичен празник – Деня на Земята. Темата на кампанията е „Действия срещу изменението на климата“– огромното предизвикателство на нашето съвремие за бъдещето на човечеството и за функционирането на животоподдържащите системи, които правят света ни обитаем.

Тази година отбелязването става в условията на извънредни мерки заради епидемията от коронавирус – не можем да излезем навън сред природата, да организираме почистване или да предприемем действия заедно. Но дори оставайки вкъщи и поддържайки социално дистанциране, все още можем да упражним нашата отговорност да действаме в полза на околната среда, коментират от РИОСВ - Пловдив.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Във Варна започва пръскането срещу кърлежи
Във Варна започва пръскането срещу кърлежи
БЧК получи дарение от смарт гривни за хора под карантина
БЧК получи дарение от смарт гривни за хора под карантина