НОВИНИ

Учениците от 1. до 4. клас се връщат отново в клас

Стела Илиева
от Стела Илиева
07:40, 12.04.2021 (обновена)
Чете се за: 02:25 мин.
Още
Слушай новината

От днес учениците от 1-ви до 4-ти клас се връщат отново в присъствена форма на обучение.

Заедно с тях ще прекрачат прага на училище и по-големите ученици от 7-и, 8-и и 10-и клас.

Около 600 деца се очаква да преминат днес прага на 18 СУ "Уилям Гладстон" в столицата. На входа са поставени маски и дезинфектант. Термокамера проверява температурата на учениците.

"Влиза се с лични предпазни средства, има дезинфектанти във всички класни стаи и пред тях. Всяка сутрин, както и преди втора смяна, се прави дезинфекция на стаите. По време на междучасията се отварят вратите и прозорците. В 7.30 ч. започват седми, осми и четвърти клас, първи клас също, останалите са втора смяна", заяви Лазар Павлов, заместник-директор първи гимназиален етап 18-о СУ.

По думите му учениците са радостни, че се връщат на училище. Според него са редки случаите на родители, които се притесняват да пуснат децата си на училище, като, ако има такива, те могат да изберат онлайн обучението като алтернатива, чрез модерни интерактивни дъски и виртуални класни стаи.

Лазар Павлов добави, че 79 ученици са вкъщи и се обучават от разстояние и над половината от учителите са ваксинирани. Дежурни по коридорите напомнят на учениците да носят маски и да спазват дистанция, отбеляза заместник-директор Лазар Павлов.

"Липсата на жива връзка беше най-трудното нещо по време на онлайн обучението. Въпреки това нашето училище не показва дефицити по време на онлайн обучението, правим непрекъснато пробни оценявания, подготвяме децата за матурите и за националните външни оценявания", допълни Ралица Кирилова, заместник-директор начално иновативно образование 18-о СУ.

По думите ѝ учениците се затрудняват най-много при задаването въпроси през онлайн платформата, поддържането на дисциплина, задържането на вниманието за дълго време. Оказва се и психологическа подкрепа на децата.

Репортер: Стела Илиева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Владислав Панев: Възможно е да подкрепим правителство на Слави Трифонов
Владислав Панев: Възможно е да подкрепим правителство на Слави Трифонов
Започва пръскането срещу кърлежи в София
Започва пръскането срещу кърлежи в София