НОВИНИ

Учредиха фен клуб на "Арда" Кърджали в Брюксел

учредиха фен клуб арда кърджали брюксел
bnt avatar logo
от БНТ
13:15, 09.09.2021
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Първият извън България фен клуб на български футболен отбор беше учреден в Брюксел.

Почитатели на "Арда" Кърджали, които живеят в белгийската столица, се събраха снощи и поставиха началото на фен клуба в присъствието на футболисти и членове на ръководството на любимия си тим.

Идеята за създаването на фен клуб на "Арда" Кърджали в Белгия е на евродепутата от "Обнови Европа" Илхан Кючюк и на кмета на града Хасан Азис, който също присъства на учредяването.

Гости на тържеството бяха и българският консул в белгийската столица, евродепутати, както и кметът на една от брюкселските общини - Сен Жос, която е побратимена с Кърджали. Феновете на "Арда" в Белгия се надяват и други български отбори да започнат да създават фенски клубове в чужбина.

"Това не е Левски, не е ЦСКА, не е Лудогорец, но бидейки един от отборите, които през последно време прави впечатление, заслужава да му обърнем внимание тук в Брюксел. Кърджали завърши на четвърто място през последния сезон, играха финал за купата на България с ЦСКА. Имаше две положения. ЦСКА успя да реализира едното, "Арда" - не успя и загуби. Така се случва във футбола, както и в живота - понякога печелиш, понякога губиш, но Кърджали продължава да работи активно по отношение на спорта“, сподели Илхан Кючюк - евродепутат от ДПС/"Обнови Европа“.

"Ние футболистите отделяме седем дни в седмицата за футбол и се стремим да живеем с играта, да бъдем максимално професионалисти, за да може това да ни се отблагодарява и да постигаме по-високи резултати на терена. Така че клубът показва своето уважение към всички привърженици, които са дошли, въпреки че след няколко дни имаме много важен мач, но ние - двама основни футболисти сме дошли тук да уважим всички наши фенове. От името на отбора ви благодаря за това присъствие, пожелавам ви здраве и все така да подкрепяте "Арда", каза Пламен Крумов - капитан на ФК "Арда" Кърджали.

Автор: Десислава Апостолова, кореспондент на БНТ в Брюксел

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българските визи за руски деца стават безплатни от 1 октомври
Българските визи за руски деца стават безплатни от 1 октомври
Автобус на градския транспорт пламна в движение и помете три коли в София (СНИМКИ)
Автобус на градския транспорт пламна в движение и помете три коли в София (СНИМКИ)