НОВИНИ

Вятърът ще продължи да се усилва

bnt avatar logo
от БНТ
12:50, 09.09.2021
Чете се за: 03:00 мин.
У нас
Слушай новината

Облачно, ветровито и хладно за периода ще се задържи времето и днес. Още към 9.00 ч. тази сутрин поривите на вятъра в Бургас надхвърляха 70 км/ч. В близките часове вятърът ще продължи да се усилва, особено в Източна България, където ще бъде временно силен, от североизток. На места, главно в Южна България ще има превалявания от дъжд, докато в Североизточна България ще има и слънчеви часове. Максималните температури - между 20° и 26°.

Слаби валежи ще има и през нощта, на места главно в Югоизточна България. Вятърът в повечето райони ще стихне, а минималните температури сутринта ще са в широки граници – от 9° на места в Западна България до около 18 - 20° по Черноморието.

След обяд и облачността ще се разкъсва и намалява и в по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. По-често облачно ще бъде в Източна България, с превалявания главно в крайните югоизточни райони. Вятърът ще е слаб, в източните части от страната – умерен от североизток. Максималните температури слабо ще се повишат и ще са между 22° и 27°.

На морския бряг облачността ще е по-често значителна, а превалявания от дъжд ще има в крайните южни райони. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са около 22 - 24°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще отслабне до 2 - 3 бала.

В планините облачността ще се разкъсва и намалява и през втората половина на деня ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб североизточен вятър. Температурите ще се повишат, на места чувствително, и максималните в курортите ще са от 13° на Алеко, 16° в Боровец и Пампорово до 21° в Банско.

Валежи, в отделни райони придружени от гръмотевици, се очакват на Британските о-ви, също и в страните от Западна Европа, докато в Северна Италия, по-голямата част от Централна Европа, както и в западните и южни райони от Източна, ще бъде предимно слънчево. В крайните североизточни части от континента валежите ще са от дъжд и сняг.

На Балканския полуостров облачността ще е разкъсана, в източните райони по-често значителна. Превалявания ще има главно в Европейска Турция.

А у нас през почивните дни затоплянето ще продължи и максималните температури ще са между 23° и 28°. Облачността в много райони ще намалява, на места до слънчево, но в планинските части не са изключени изолирани слаби валежи. В началото на новата седмица ще преобладава слънчево време, а температурите ще се повишат с още един-два градуса.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Най-популярното име в тима на Грузия беше на пейката
Най-популярното име в тима на Грузия беше на пейката
Засилен интерес към ваксинацията в Бургас
Засилен интерес към ваксинацията в Бургас