НОВИНИ

Удължиха бедственото положение в района на Свиленград заради пожара

bnt avatar logo
от БНТ
12:16, 10.08.2020 (обновена)
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Високорискова остава обстановката в Свиленград, заради големият горски пожар. Бедственото положение в общината бе удължено до 11 август. Там пожарът обхвана огромна площ - близо 50 000 декара сухи треви и горски масиви.

По обяд в района пристигна и премиерът Бойко Борисов.

Гори на няколко фронта, а в потушаването на пожара участват над 200 пожарникари, доброволци, военнослужещи и горски служители. Тежка верижна техника прокарва просеки, за да спре разпространението на огъня.

гл. комисар Николай Николов - директор на ГДПБЗН: "Вече не говорим за трудно контролируем пожар, той е ограничен от три страни. Не е допуснат до населените места, няма пострадали и загинали хора, няма нанесени тежки материални щети".

Няма опасност към момента за населените места.

гл. комисар Николай Николов: "Не така беше вчера. Вчера имаше висока вероятно огънят да влезе в населените места, но не го допуснахме. Няма пострадали и загинали".

В момента усилията на огнеборците са насочени към овладяването на огъня, който е достигнал в близост до турската граница.

гл. комисар Николай Николов: В последното направление между Маточина и Варник - пожарът се разпространява в югозападна посока към границата. Колегите от Турция са предупредени, могат да се включат на тяхна територия".

Заради очаквани високи температури се очаква обстановката отново да се усложни.

Автор: Десислава Петкова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът на Балкан: Основната ни цел е Шампионската лига
Президентът на Балкан: Основната ни цел е Шампионската лига
Засилени противоепидемични мерки в Бачковския манастир преди Успение Богородично
Засилени противоепидемични мерки в Бачковския манастир преди Успение Богородично