НОВИНИ

Засилени противоепидемични мерки в Бачковския манастир преди Успение Богородично

bnt avatar logo
от БНТ
12:10, 10.08.2020
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Бачковският манастир край Пловдив се готви да посрещне хиляди поклонници от цялата страна за големия християнски празник Успение Богородично на 15 август. В условията на коронавирус в светата обител са взети всички превантивни мерки.

Както всяка година и тази хиляди богомолци ще тръгнат към Бачковския манастир, за да се поклонят пред чудотворната икона на Света Богородица.

Тази година обаче честването ще премине при засилени мерки за безопасност заради разпространението на коронавирус.

епископ Сионий - игумен на Бачковския манастир: Ще има няколко дезинфекции в целия двор, както и постоянно дезинфекциране на самата икона и на други икони и плоскости в самия храм, подовете, вратите, всичко това ще се дезинфекцира постоянно.

Освен стриктната дезинфекция от страна на манастирските служители, ще се разчита и на личната отговорност на поклонниците.

епископ Сионий: Ние не можем да върнем хората и нямаме морално право да върнем когото и да е, към хората имаме обръщение да се спазват всички изисквания, за да се предпазим колкото може едни други.

Празникът за Успение Богородично ще започне още на 14 август вечерта, когато се очаква в манастира да пренощуват и много хора.

Автор: Таня Матева, Стоян Станчев

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Удължиха бедственото положение в района на Свиленград заради пожара
Удължиха бедственото положение в района на Свиленград заради пожара
Протести и сблъсъци с полицията след президентските избори в Беларус
Протести и сблъсъци с полицията след президентските избори в Беларус