НОВИНИ

УЕФА обяви списъка с арбитрите, които ще свирят на Евро 2024

Европейското първенство по футбол в Германия ще се проведе в периода 14 юни - 14 юли и ще бъде излъчено в ефира на Българската национална телевизия (БНТ)!

уефа обяви списъка арбитрите свирят евро 2024
bnt avatar logo
от БНТ
16:22, 23.04.2024
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Съдийската комисия към европейската футболна централа УЕФА обяви имената на всички главни арбитри, асистенти, отговорници за ВАР и четвъртите рефери, на които ще бъдат поверени мачовете на предстоящото европейско първенство в Германия.

Двубоите на Евро 2024 ще бъдат ръководени от общо 19 главни съдии и техните бригади, като единствено страната-домакин и още Англия, Италия, Франция имат по две имена в списъка с основните арбитри.

Общо 20 души пък ще отговарят за системата ВАР по време на шампионата на Стария континент, които ще наблюдават събитията по терените в Германия от международния център за излъчване в Лайпциг.

За второ поредно европейско първенство сред реферите присъства и южноамериканско име в лицето на Факундо Тейо, чиято покана е част от сътрудничеството между УЕФА и КОМНЕБОЛ.

В листата със съдии, които ще получат наряди за двубоите от Евро 2024, не присъства нито едно българско име за разлика от последното издание на турнира преди три години, когато Георги Кабаков и Мартин Маргаритов изпълняваха съответно функциите на четвърти и резервен асистент арбитър.

Списък с главните рефери за европейското първенство в Германия: Артур Соареш Диаш (Португалия), Хесус Хил Мансано (Испания), Марко Гуида (Италия), Ищван Ковач (Румъния), Иван Кружляк (Словакия), Франсоа Летишие (Франция), Дани Макели (Нидерландия), Шимон Марчиняк (Полша), Халил Умут Мелер (Турция), Глен Нюберг (Швеция), Майкъл Оливър (Англия), Даниеле Орсато (Италия), Сандро Шерер (Швейцария), Даниел Зиберт (Германия), Антъни Тейлър (Англия), Клеман Тюрпен (Франция), Славко Винчич (Словения), Феликс Цвайер (Германия), Факундо Тейо (Аржентина)

УЕФА Евро 2024 ще се проведе в периода 14 юни - 14 юли и ще бъде излъчено в ефира на Българската национална телевизия (БНТ)!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Севда Асенова си осигури поне бронз от европейското първенство по бокс в Белград
Севда Асенова си осигури поне бронз от европейското първенство по бокс в Белград
Спречкване или разследване е причината за ареста на Димитър Стоянов?
Спречкване или разследване е причината за ареста на Димитър Стоянов?