НОВИНИ

УЕФА похвали съдията, реагирал „перфектно“ в ситуацията с Ериксен

уефа похвали съдията реагирал bdquoперфектноldquo ситуацията ериксен
bnt avatar logo
от БНТ
16:16, 25.06.2021
Чете се за: 01:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Английският съдия Антъни Тейлър беше похвален от УЕФА за „перфектното“ му справяне със ситуацията с Кристиан Ериксен във втория ден от старта на Евро 2020.

Председателят на Съдийската комисия на УЕФА Роберто Росети заяви: „Всички признаха, че Антъни е перфектен. Той се справи с този труден момент по най-добрия начин. Гордеем се с поведението му, гордеем се с хладнокръвността, която показа.“

Антъни Тейлър беше съдията, който само 5 секунди след падането на Кристиан Ерискен на терена, вече беше дал знак на медицинския екип да навлезе на терена, за да помогне.

Футболистът колабира в края на първото полувреме на срещата между Дания и Финландия. Полузащитникът получи сърдечен арест и само бързата реакция на съотборниците му, съдията и медиците спаси живота му. Антъни Тейлър веднага разпозна сериозността на ситуацията и повика спешния екип на помощ.

„Казваме на съдиите, че сигурността е на първо място, това е най-важното нещо за нас. Реферите трябва, а и са готови да спрат мача незабавно в подобни моменти. Антъни беше невероятен“, каза още Росети.

Кристиан Ериксен беше изписан от болницата и вече е у дома си заедно със своето семейство. Той дори посети съотборниците си от националния тим на Дания, за да им вдъхне кураж.

В първия осминафинал на 26 юни, събота, Уелс се изправя срещу Дания в Амстердам. Срещата от 19.00 часа ще се излъчва в спортната секция на bntnews.bg.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Собственикът на фабрика "Евлоги Георгиев" може да получи акт заради несистемно поддържане на културна ценност
Собственикът на фабрика "Евлоги Георгиев" може да получи акт заради несистемно поддържане на културна ценност
Вайналдум: Готови сме да напуснем терена при расизъм
Вайналдум: Готови сме да напуснем терена при расизъм