Усложнена зимна обстановка във Варненско: Закъсали автомобили и села без ток

от БНТ
12:04, 27.01.2021
Чете се за: 01:45 мин.
Регионални
Слушай новината

Усложнена е зимната обстановка във Варненска област. На места дори е критична.

13 села в областта осъмнаха без ток. Причината са скъсани електропроводи от мокрия сняг. В 9 от тях електрозахранването вече е възстановено.

Пътищата са проходими, но при зимни условия. Затворен за почистване е пътят Ветрино-Соворово и пътят край Аксаковска панорама. Има закъсала линейка до село Куманово, като се очаква до час да бъде изтеглена до най-близкото лечебно заведение. В нея се намира пациента на хемодиализа.

Най-тежка остава ситуацията в община Соворово, там се очаква да бъде обявено частично бедствено положение заради честите аварии по електропреносната мрежа.

Има много закъсали автомобили във Варненска област, но няма информация за бедстващи хора. Има и закъсал автобус в района на село Кичево, но там пътниците вече са извозени.

Във Варна температурата във въздуха е около нула градуса, но се усеща като минус 5, 6 градуса. Движението в града е нормално, пътищата са почистени. Рано тази сутрин имаше много паднали дървета в централната градска част. Автобусите на градския транспорт се движиха с огромно закъснение, което предизвика недоволството на хората.

Заради силния вятър вълнението на морето достига до 3,4 бала.

Автор: Петър Дойкински

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Откриха невредим мъж, излязъл на разходка с шейна в Осоговската планина
Откриха невредим мъж, излязъл на разходка с шейна в Осоговската планина
10 души са евакуирани от закъсали коли в Шуменско
10 души са евакуирани от закъсали коли в Шуменско