НОВИНИ

Зимната обстановка: Няма затворени пътища в Софийска област

bnt avatar logo
от БНТ
11:52, 27.01.2021
Чете се за: 01:50 мин.
Регионални
Слушай новината

189 снегопочистващи машини са работили през денонощието на територията на Софийска област. Няма затворени пътища. Няма закъсали тирове и автомобили.

Пътят по АМ "Струма" остава отворен. Паднаха ограниченията за тирове над 12 тона и АМ "Хемус", Витиня и Искърското дефиле. Проходът Петрохан е проходим при зимни условия.

"Проходите, с изключение на прохода Беклемето, са проходими, като поради обилния сняг и многото снегонавявания Беклемето е затворен за всички моторни превозни средства. Остават ограниченията за тежкото движение в проходите в област Смолян и по направлението Белово-Юндола и Девин-Михалково. Усложнява се обстановката в Североизточна България. Призовавам шофьорите, ако не е необходимо да не пътуват в районите на Североизточна България и по проходите, а ако това е необходимо нека да бъдат оборудвани с вериги и да бъдат подготвени за зимните условия", каза председателят на УС на Агенция "Пътна инфраструктура" Георги Терзийски.

125 снегорина са работили на терен в София.

"Цяла нощ се почистваха улиците, както, по които се движи градския транспорт, така и основни улици в кварталите. 125 снегорина бяха на терен, продължават да работят основно по вътрешно-квартални улици в момента. Бяха почистени спирките и подлезите, подходите към тях и продължава почистването на тротоарите към момента. Нямаме проблеми с движението на градския транспорт никъде на територията на Столичната община.

Автор: Стела Илиева



Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задържаха 20-годишен карловец с нов вид дрога
Задържаха 20-годишен карловец с нов вид дрога
В Банско вече има PCR лаборатория за туристи и състезатели в зимните спортове
В Банско вече има PCR лаборатория за туристи и състезатели в зимните спортове