НОВИНИ

Установиха незаконен ремонт на язовира в село Дражинци

установиха незаконен ремонт язовир дражинци
bnt avatar logo
от БНТ
16:58, 30.08.2021
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

Незаконен ремонт на язовир "Дражинци" е установен от РДНСК-Видин. Това става ясно от прессъобщение на институцията.

В него се посочва, че след извършена проверка по документи, както и на място на строежа, е установено, че община Ружинци не е одобрила проект и не е издала разрешение за строеж за язовир "Дражинска бара", който е публична общинска собственост.

Строежът се изпълнява от "Монтажи" ЕАД, които с уведомително писмо до кмета на община Ружинци посочват, че Експертен съвет към "ДКК" ЕАД е одобрил техническия проект. Също така е отбелязано, че за предвидените ремонтно-възстановителни дейности не се изисква разрешение за строеж за текущ ремонт. Строежът няма и технически надзор.

С Решение №495/13.07.2018г. Министерски съвет определя "Държавна консолидационна компания" ЕАД да възлага ремонтите и реконструкциите на язовири - държавна и общинска собственост. Тя от своя страна възлага изпълнението на "Монтажи" ЕАД.

Извършената проверка от служителите на РДНСК-Видин показа, че описаните и извършени строително-монтажни работи не представляват текущ ремонт.

Извършената проверка е вследствие на постъпило писмо от областния управител на област Видин. Предвид установените нарушения на Закона за устройство на територията в ход е процедура за спиране на строителството и забрана достъпа до строежа. Предстои административно наказателно производство за всички участници в строителството, се казва още в прессъобщението.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Прокуратурата сезира две министерства за градушките в Пловдивско
Прокуратурата сезира две министерства за градушките в Пловдивско
Експертният съвет по инфекциозни болести с препоръки кога да се прилага ремдесивир при лечение на COVID-19
Експертният съвет по инфекциозни болести с препоръки кога да се прилага ремдесивир при лечение на COVID-19