НОВИНИ

Установиха злоупотреби с близо 170 000 лв., отпуснати за дезинфекция в Съединение

установиха злоупотреби близо 170 000 отпуснати дезинфекция съединение
bnt avatar logo
от БНТ
10:54, 19.03.2022
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

Проверка в пловдивския отдел "Икономическа полиция" установи неправомерно разходване на средства, отпуснати на Община Съединение, съобщава МВР.

Парите са били отпуснати с постановление на МС за одобряване на допълнителни трансфери по общинските бюджети за 2021 г. за изплащане на действително извършени разходи в изпълнение на въведените противоепидемични мерки в страната.

В хода на проверката са събрани данни, че от близо 230 000 лева, отпуснати на Община Съединение по силата на министерското постановление, към 31 януари т.г. от тях са разходени над 180 000 лева.

Преобладаваща част в тази сума – около 167 000 лева, е била за заплащане на дезинфекция, дезинфектанти и лични предпазни средства. Парите са преведени в рамките на тримесечен период, от декември 2021 г. до февруари 2022 г., по сметка на определена фирма на база издадени от нея разходно-оправдателни документи.

В тях са били описани различни дейности, свързани с дезинфекция на площи и помещения на обществени институции и административни сгради, училища, детски градини, зелени площи и други в населените места на общината, които обаче са били изпълнени формално или в непълен обем.

При детайлното изясняване на механизма на тази схема е установено, че тя е станала възможна с участието на длъжностно лице, ангажирано с ръководството, контрола, управлението и стопанисването на имуществото на Община Съединение и в резултат на нея са нанесени сериозни щети на общината.

Събраните материали са изпратени в Окръжна прокуратура - Пловдив по компетентност.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Финикс се справи с Чикаго, Девин Букър отбеляза 28 точки
Финикс се справи с Чикаго, Девин Букър отбеляза 28 точки
България няма да изпраща военна помощ в Украйна (СНИМКИ И ВИДЕО)
България няма да изпраща военна помощ в Украйна (СНИМКИ И ВИДЕО)