НОВИНИ

Утре ще бъде по-слънчево, но и ветровито

bnt avatar logo
от БНТ
21:45, 13.01.2022
Чете се за: 02:02 мин.
У нас
Слушай новината

Около и малко над нулата беше днес в по-голямата част от страната, а на места температурите останаха отрицателни през целия ден. В комбинация със северозападния вятър усещането беше за още по-студено време.

През нощта ще е ясно и утре сутринта ще е все още студено с минимални температури между минус 8° и минус 3°, в София - около минус 6°.

През деня със силен вятър от северозапад ще се пренася по-топъл въздух и максималните температури утре ще са между 5° и 10°. Ще бъде и по-често слънчево, но и твърде ветровито особено в тези 12 области в Дунавската равнина и Горнотракийската низина, където поривите на вятъра ще достигат до 72 км/ч.

Силен и бурен вятър в планините - температурите и там ще се повишат и максималната на височина 2000 метра ще е около минус 1°, а в курортите ще е над нулата. Повече облаци ще има до обяд над масивите в Западна България.

Ветровито време и на Балканите, особено в централните и източните райони Ще е предимно слънчево и температурите навсякъде ще се повишат.

Западна и по-голямата част от Централна Европа остават под влияние на обширен антициклон и ще е предимно слънчево, докато дълбок циклон ще определя облачно, ветровито, и с валежи от сняг време в източните райони на континента.

Ветровито ще остане и у нас в събота, но минималните температури съществено ще се повишат. Ще преобладава слънчево време с повече облаци в планините, където не е изключено и слабо да превали.

В неделя минималните температури отново в цялата страна ще бъдат под нулата, но денят ще бъде слънчев, на места със сутрешни мъгли.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Волейболистктие до 17 г. загубиха от Гърция на Балканиадата в Турция
Волейболистктие до 17 г. загубиха от Гърция на Балканиадата в Турция
Поскъпване на междуградските превози в Благоевград
Поскъпване на междуградските превози в Благоевград