НОВИНИ

Увеличават от 250 на 300 лв. помощта за учениците от 1-ви и 8-и клас

bnt avatar logo
от БНТ
12:01, 22.10.2020
Чете се за: 00:34 мин.
Образование

От 250 на 300 лева ще бъде увеличена помощта за учениците от първи и осми клас от следващата година. Това обяви във Велико Търново социалният министър Деница Сачева.

Министър Сачева и министърът на образованието Красимир Вълчев участват в Национална конференция, посветена на прегарянето на учителите в България - преди и след пандемията от коронавирус.

"Двете помощи - тази за първи клас и тази за осми клас от следващата година се увеличават, от 250 лева ще станат 300 лева, без подоходен тест и ще се дават на два пъти - за първи и за втория учебен срок", каза Деница Сачева - министър на труда и социалната политика.

"В момента не предвиждаме цялостно затваряне на системата. Ще се действа локално. Това, което казахме, повтарям. В отделни училища, ако се достигнат 20% от учениците и персонала да със симптоми на COVID-19, ще се вземе решение за затваряне на тези училища. В момента две такива училища има в Търговище, които преминаха на обучение в дистанционна среда за 5-ти до 12-и клас", каза Красимир Вълчев - министър на образованието и науката.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Зидан пое вината за поражението от Шахтьор
Зидан пое вината за поражението от Шахтьор
Изборите в САЩ: Обама на митинг в подкрепа на Байдън
Изборите в САЩ: Обама на митинг в подкрепа на Байдън