НОВИНИ

Уволняват дисциплинарно Симона Радева, 40 полицаи са действали в полза на Семерджиев

Александър Марков
от Александър Марков
10:59, 12.09.2022
8241
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

Уволняват полицайката Симона Радева, подпомогнала Георги Семерджиев. Това обяви вътрешният министър Иван Демерджиев. Доклад на Инспектората към МВР е доказал, че тя е помогнала на Семерджиев при жестоката катастрофа на бул. "Черни връх", при която загинаха две момичета.

Установени са още трима служители на ръководни постове, които са помогнали на Семерджиев да получава по-леки наказания при многобройните си пътни нарушения през годините.

"В петък получихме изключително подробен доклад на инспектората, който показа стряскащи данни. В него има данни, че приблизително 40 полицейски служители по един или по друг начин са нарушили задълженията си или не са ги изпълнили достатъчно съвестно. Знаете, че има две висящи образувани дисциплинарни производства. По едно от тях, това, което касае полицайката Радева, впрочем полицай е трудно да се каже за човек, който е извършил такива деяния, има достатъчно данни, предявени са ѝ тези данни, подлежи на дисциплинарно наказание уволнение. Трима ръководни служители например са позволили да бъде административно наказано лицето Семержиев, при положение, че е имало достатъчно данни за извършени престъпления от него, т.е. материалите трябвало да бъдат докладвани на прокуратурата. Ще има уволнения за всеки един от тези служители, за който се съберат достатъчно доказателства, вярвам, че ще има и на ръководните служители, за които споменах преди малко. Те са трима", каза Иван Демерджиев - служебен министър на вътрешните работи.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вероника Гоцева получи наградата си за най-добра футболистка за миналия сезон
Вероника Гоцева получи наградата си за най-добра футболистка за миналия сезон
Григор Димитров и Виктория Томова бележат спад в ранглистите
Григор Димитров и Виктория Томова бележат спад в ранглистите