НОВИНИ

В Барселона дадоха старт на делото срещу Дани Алвеш

Бразилският футболист е обвинен в сексуално насилие над млада 23-годишна жена в нощен клуб в края на 2022-а година, като от обвинението поискаха 12 години затвори за бившия състезател на Барселона, ПСЖ, Ювентус и редица други отбори

барселона дадоха старт делото дани алвеш
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
14:38, 05.02.2024
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Процесът срещу бившия футболист на Барселона, ПСЖ и Ювентус и националния отбор на Бразилия Дани Алвеш започна тази сутрин в съда в Барселона.

Припомняме ви, че Алвеш е обвинен в сексуално насилие над млада 23-годишна жена в нощен клуб "Сътън" в столицата на Каталуния в нощта на 30-и срещу 31-и декември 2022-а година.

Няколко дни след инцидента един от най-титулуваните футболисти в историята бе арестуван, а скоро след това бе изпратен затвора Брианс 2 в Барселона, където е и до момента.

След повече от година чакане най-после бе даден старт на делото срещу бразилеца, като обвинението поиска 12 години затвор, а преди това прокуратурата бе поискала 9 години затвор и големи финансови санкции.

Защитата на Алвеш до последно се опитваше да стигне до извънсъдебно споразумение с жертвата, но без успех. Бившият краен бранител пък на четири пъти смени версията си за инцидента при разпитите, като в началото поддържаше версията, че никога не е виждал жената.

Съдебното дело се следи от 270 акредитирани журналисти и се очаква да продължи 3 дни, като ще има и 28 свидетели. Адвокатът на Алвеш Инес Гуардиола поиска прекратяване на делото и незабавното освобождаване на клиента ѝ, защото обвиненията срещу него стъпват върху избрани новини от медиите, повечето от които са фалшиви, които не са създали известни очаквания и не са нарушили презумпцията за невинност до доказване на противното. Тя също поиска клиентът ѝ да даде последен показания, след жертвата, а не преди нея, както е според предварителния ред.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отменят противоепидемичните мерки в Хасково
Отменят противоепидемичните мерки в Хасково
Съгласие в Сената на САЩ за парите за Украйна и границата с Мексико
Съгласие в Сената на САЩ за парите за Украйна и границата с Мексико