НОВИНИ

В един и същи ден организирах погребението на съпругата си и рождения ден на дъщеря си

Пред БНТ говори съпругът на починалата жена при катастрофата на пътя Бургас - Средец

bnt avatar logo
от БНТ , Репортер: Давид Сукнаров
11:55, 12.03.2024
Чете се за: 03:12 мин.
У нас
Слушай новината

Подобрява се състоянието на двете деца на 5 и 8 г., които пострадаха тежко при катастрофа през уикенда на пътя Бургас - Средец. При челен удар между два автомобила, майка им загина на място, а едно от момиченцата беше прието в бургаската болница с опасност за живота. Все още не са ясни точните причини за инцидента. Пред камерата на "По света и у нас" говори съпругът на загиналата жена.

Автомобилът с 33-годишната Янита Пепелянкова и децата й внезапно е ударен от 59-годишен шофьор, навлязъл в насрещното платно. Днес съпругът й намери сили да говори за трагедията, за да не остане младата жена просто статистика в черната хроника.

„Единственото, което искам, е този човек да поеме отговорността за причинената смърт на жена ми, за болката, която причини на мен и на децата ми“, каза Иван Дошев, съпруг на загиналата.

Пътят в района на катастрофата е прав, под наклон и предразполага към по-бързо шофиране. Освен това изпреварването тук е забранено. Високата скорост плюс неправилната маневра са сред вероятните причини за инцидента“.

„От свидетели, които са шофирали зад въпросния автомобил, разбрах, че многократно преди инцидента е криволичил по пътното платно, като е навлизал в платното за насрещно движение“, разказва съпругът.

Макар Иван Дошев да е полицай, не е бил подготвен за трагедията, която сполетяла семейството му. В деня на инцидента организирал рождения ден на една от дъщерите си.

„На следващия ден със сълзи на очите трябваше да организирам погребението на съпругата ми, а после с усмивка и торта в ръце трябваше да вляза в болничната стая, където да отпразнуваме така дългоочаквания ден. От своя страна дъщеря ми ме попита къде е майка й, защо я няма. Защо не е там в този важен ден за нея. Нямах сили да й кажа, все още нямам“, споделя Иван Дошев.

Единствената сила, която крепи младия мъж, е, че децата му се подобряват. Утре най-вероятно ще ги изпишат, казаха от болницата.

„Дано Бог му даде сили да може да се справи с това нещо. Ще помагаме с каквото можем приятели, роднини“, каза Георги Иванов, близък на семейството.

Виновният шофьор също е в болницата. Все още няма повдигнато обвинение, тъй като вчера е направен повторен оглед на двата автомобила. Чакат се и експертизи.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Даниел Иванов-Аоияма допусна загуба във втората по сила дивизия по сумо в Япония
Даниел Иванов-Аоияма допусна загуба във втората по сила дивизия по сумо в Япония
Агонията може да бъде прекратена само с предсрочни избори, заяви Нинова пред Радев
Агонията може да бъде прекратена само с предсрочни избори, заяви Нинова пред Радев