НОВИНИ

В кои области учениците ще учат присъствено от понеделник?

мон момента решение връщането учениците класните стаи
bnt avatar logo
от БНТ
13:02, 11.02.2022
Чете се за: 02:07 мин.
Образование
Слушай новината

Присъствените занятия се възобновяват за всички ученици в София град и областите Стара Загора и Хасково от понеделник, 14 февруари. Сега в тях някои випуски учат онлайн.

Всички остават в клас и през следващата седмица в областите Разград и Силистра.

В цялата страна продължава присъственото обучение на децата от 1-ви до 4-ти клас.

Поради влошена епидемична обстановка частично обучение от разстояние се въвежда в областите Търговище и Шумен, които през тази седмица обучаваха всички в училище.

Облекчава се режимът в област Бургас. През тази седмица там всички ученици от 5-и до 12-и клас са онлайн. От 14 февруари т.г. остават вкъщи 7-и, 10-и, 11-и и 12-и клас.

В останалите области през следващата седмица се прави ротация – връщат се в клас випуските, които учиха от дистанция от 7 февруари до днес, а учениците от 5-и до 12-и клас, които сега са в училище, ще имат онлайн занятия.

Конкретни данни по области може да видите в таблицата ТУК

Продължава изследването за COVID-19 в училище в първия присъствен ден от седмицата. Без тестване могат да са на училище притежателите на „зелен сертификат“ – документ за ваксиниране, преболедуване, наличие на антитела или отрицателен резултат от лабораторно изследване.

Режимът на обучение – присъствено или от разстояние, се определя със заповед на Регионалните здравни инспекции по места. Министерството на образованието и науката издава заповеди за организация на занятията в електронна среда там, където присъственото обучение е временно прекратено от здравните власти.

Дали частичното обучение от разстояние в повечето области в страната ще продължи и след 20 февруари т.г., ще се решава от РЗИ на локално равнище според епидемичната ситуация и заетостта на интензивните болнични легла.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Владимир Зографски се класира за финала на голямата шанца в Пекин
Владимир Зографски се класира за финала на голямата шанца в Пекин
Между 14° и 19° днес
Между 14° и 19° днес