НОВИНИ

В края на празничните дни: Натоварен трафик, тапи и катастрофи по пътищата (ОБЗОР)

bnt avatar logo
от Екип на "По света и у нас"
19:00, 17.04.2023
Чете се за: 04:05 мин.
У нас
Слушай новината

В края на празничните почивни дни трафикът в страната беше изключително натоварен. Не се размина и без пътни инциденти - катастрофа на магистрала "Тракия" между Пловдив и Пазарджик затрудни движението към София. Няма загинали, но се образува над 10 километра задръстване. Тир се подхлъзна на пътя Велико Търново - Русе в късния следобед и затвори двете платна за движение. Натоварено беше движението от ГКПП "Кулата" към Благоевград, както и от Разлог и Банско към столицата.

Километрично задръстване на "Тракия" след верижна катастрофа между Пловдив и Пазарджик

Най-интензивно е движението към столицата и по трите магистрали "Хемус", "Тракия" и "Струма". Полицията регулира трафика, там където е необходимо. Основно инциденти станаха причина за затруднения днес. Сняг изненада шофьорите в проходите "Превала", "Пампорово" и "Рожен", както и на много високи места в Родопите.

Задръстване се образува и на пътя Варна - София в района на село Български извор, точно преди колоната от автомобили да се качи на магистрала "Хемус". При катастрофата на 107-и километър на магистрала "Тракия" се удариха верижно пет автомобила и пострада цяло семейство, което е настанено в болница.

Вижте повече в прякото включване на Иво Никодимов

В последния почивен ден от Великден започна голямото завръщане. До обяд трафикът към столицата беше спокоен. Над 700 екипа на "Пътна полиция" са разпределени да дежурят в страната. Трафикът към София се запази така и в следобедните часове.

Инциденти обаче не липсваха. Две катастрофи на магистрала "Тракия" между Пловдив и Пазарджик като по чудо се разминаха без жертви, но причиниха километрични опашки. При първата пет автомобила се ударят на 107-ия километър на аутобана в посока София. Сериозно пострадало е цяло семейство. От полицията отбелязват, че и четиримата са били с предпазни колани.

Цяло семейство е пострадало при катастрофата на АМ "Тракия

В продължение на няколко часа заради инцидента се образува почти 10-километрово задръстване. Минути преди 15.00 часа на магистралата в същото платно и на около 12 км разстояние стана и втора катастрофа. В нея леко са се ударили три леки автомобила. При този инцидент няма пострадали.

По последни данни на МВР към полунощ на 16 април са станали 6 катастрофи, с един загинал и шестима ранени.

Натоварено беше движението от Гърция и Банско към столицата. В следобедните часове туристи от Банско се оказаха в 10-километрова колона преди да стигнат Симитли, където също се образуваха тапи.

снимки: БНТ и БГНЕС

От 16.00 часа в четвъртък до 16.00 часа днес 75 шофьори при проверка са били зад волана с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 промила, а други 40 след употреба на наркотици. За различни други нарушения само през последното денонощие са съставени 2467 фиша и 693 акта.

МВР установи 43-ма пияни и 11 дрогирани шофьори за денонощие

По темата работят: Иво Никодимов, Светозар Костадинов

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЦСКА и Левски не излъчиха победител, Бусато спаси дузпа в 90-ата минута
ЦСКА и Левски не излъчиха победител, Бусато спаси дузпа в 90-ата минута
МВР установи 43-ма пияни и 11 дрогирани шофьори за денонощие
МВР установи 43-ма пияни и 11 дрогирани шофьори за денонощие