НОВИНИ

В лагера на Амиго Северозапад са горди от представянето на тима в квалификациите на Шампионска лига

Делян Койчев, Владимир Бахъров и Билян Балинов оцениха високо представянето на отбора в тазгодишното представяне на турнира.

Делян Койчев
Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
15:21, 24.08.2024
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Амиго Северозапад Делян Койчев призна, че у отбора таи известна доза разочарование, след като възпитаниците му не успяха да се класират до основната част от турнира по футзал Шампионска лига.

Шампионът на България завърши на второ място в групата си, след като загуби последния мач от Футзал Минерва.

"Такъв е футзалът. Ако не вкараш, ще ти вкарат. Изпуснахме много голове. За съжаление ние вкараха доста евтин гол след рикошет. Добре играхме, но съжаляваме и сме разочаровани. Рискът да пуснем пети полеви играч бе оправдан. Ние изпуснахме почти 100% положение, а те ни вкараха гол.", сподели той след срещата в интервю за БНТ.

Наставникът е горд, че играчите му играят равностойно с професионалисти като швейцарския отбор.

"Благодаря на феновете и президентите на клуба. Емоцията е страхотна. Играчите играха страхотно и съм доволен от самата игра. Ние сме колектив, който иска да печели. Добър отбор сме. Това, че опонентите са професионалисти означава, че тренират повече и правят по-добра селекция. Нашите играчи не отстъпват - опитни и качествени са. По едно време ги надиграхме и можехме да спечелим", допълни специалистът.

Капитанът Владимир Бахъров твърди, че отборът се е представил добре в хода на целия турнир.

"Трябва да работим повече, вижда се, че не е достатъчно. Играхме срещу опитен и добре сработен отбор. Късметът е функция на добрата подготовка. Имахме положение, но не успяхме да ги реализираме. Те се възползваха от грешките ни. Това правят големите отбори. Заслужена победа за Минерва. Категорично се представихме добре в хода на турнира. Благодаря на всички замесени. Една от нашите мисии е да запалим възможно най-много хора да играят футзал", добави футзалистът.

Президентът на клуба Билян Балинов е горд от изявите на тима в надпреварата.

"Оценявам представянето високо. Играхме като равен с равен с много класен отбор. Малко късмет не ни достигна. Не си ли вкараш положенията срещу подобен отбор, със сигурност ще загубиш. За втора поредна година домакинстваме подобен форум. Целим да запали цялата общност към този спорт. Това е ключово, за да върви напред спортът. Плановете са отново да станем шампиони и през следващия сезон", заяви Балинов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Украйна и Русия си размениха 230 затворници
Украйна и Русия си размениха 230 затворници
Христо Стоичков се срещна с фенове от Бяла (СНИМКИ)
Христо Стоичков се срещна с фенове от Бяла (СНИМКИ)