НОВИНИ

В лагера на ЦСКА се прицелиха във финала след успеха над Казанлък

юлия иванова мечтаем борим титлата
Снимка: ЖВК ЦСКА
bnt avatar logo
от БНТ
17:21, 26.03.2023
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Треньорът на женския волейболен отбор на ЦСКА Юлия Иванова прогнозира трудно гостуване в Казанлък във втория полуфинален двубой от Националната волейболна лига за жени.

"Червените" се наложиха над Казанлък с 3:0 гейма (25:11, 25:19, 25:13).

"В основата на успеха бе сърцатата игра в защита. Момичетата започнаха леко притеснено първия гейм, но после показаха много истинска игра в защита. Успяхме категорично да затворим първия гейм. После вадехме или блокирахме всичко. Имаме доста класни състезателки, готвихме се за този мач. В Казанлък се игра трудно. Напрежението на фаворита е по-голямо, защото очакванията са по-големи. Надяваме се да покажем същата игра и да бъдем категорични на блок и в защита. Всичко зависи от нас. Ако играем силно и се борим, имаме всички шансове да стигнем до финал. Отиваме в Казанлък за много сериозна битка", сподели тя след успеха в интервю за БНТ.

Дария Иванова от тима на победителките смята, че концентрацията у нея и съотборничките ѝ ще бъде ключова до края на сезона.

"Спазвахме се указанията, бихме силен сервис. Защитата ни бе повече от успешна. Имаме битка с Казанлък всяка години. На такива мачове винаги има напрежение. Умора винаги ще има, но въпросът е колко концентрирани ще бъдем", допълни тя.

Старши треньорът на Казанлък Волей Стоян Гунчев твърди, че възпитаничките му ще предложат по уверено представяне в предстоящото домакинство.

"Играта е сърцата донякъде, но останалото не ни се получи. ЦСКА може би изигра най-силния си мач в първенството срещу нас. Натиснаха ни с начален удар, поведоха темпото и заслужено победиха. Надиграха ни по всички параграфи. Състезателките ни са млади, имат голям потенциал, дисциплина и мотивация, но тепърва трябва да се оформят технически. Вкъщи и стените помагат, не сме хвърлили бялата кърпа. Ще направим всичко възможно, да се представим по-добре вкъщи", сподели той.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЦСКА надигра Казанлък и е на победа от финала в НВЛ
ЦСКА надигра Казанлък и е на победа от финала в НВЛ
Гледайте последния старт за сезона в бордъкроса НА ЖИВО от 18:00 ч. по БНТ 3
Гледайте последния старт за сезона в бордъкроса НА ЖИВО от 18:00 ч. по БНТ 3