НОВИНИ

В НБА и НХЛ също отлагат мачове заради COVID-19

чикаго навакса пасив точки успех бостън
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:18, 14.12.2021
Чете се за: 01:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Две срещи на Чикаго Булс от Националната баскетболна асоциация ще бъдат отложени. Причината е, че баскетболисти и хора, от екипа на "биковете" са дали положителни тестове за коронавирус.

Мачовете срещу Детройт Пистънс във вторник и Торонто Раптърс в четвъртък няма да се състоят, уведомиха от НБА. По-рано английската Висша лига отложи две срещи заради отбори, засегнати от коронавирус, а двубой от евротурнира Лигата на конференциите също бе отменен.

Това са първите 2 отменени срещи за сезона, докато през миналогодишната кампания цели 31 сблъсъка бяха отложени. От шампионата уведомяват за 10 положителни проби сред играчите и персонала, като заразените баскетболисти са Демар Дерозън, Зак Лавин, Коби Уайт, Трой Браун Дж., Мат Томас, Жавонте Грийн, Айо Досунму, Ализ Джонсън и Дерек Джоунс Дж.

Следващите три сблъсъка на Калгари Флеймс от Националната хокейна лига също бяха отложени. Шест състезатели и член на екипа са дали положителни проби, като е възможно още положителни тестове да бъдат отчетени в идните дни. Това е третият случай, в който се отлагат мачове в първенството този сезон.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Двама българи ще играят в квалификациите на Australian Open
Двама българи ще играят в квалификациите на Australian Open
Близо 82% от учениците в страната се върнаха в клас
Близо 82% от учениците в страната се върнаха в клас