НОВИНИ

В очакване на 2024: Кои звезди ще радват хората на открито в новогодишната нощ

Служители на общината и около 200 полицаи ще се грижат за реда по време на концерта в София

bnt avatar logo
от Екип на "По света и у нас"
18:18, 29.12.2023
Чете се за: 03:57 мин.
У нас
Слушай новината

Концерт под звездите и тази година ще има в столицата. Вече започна подготовката за новогодишния концерт на площад "Княз Александър Първи". За посрещане на 2024 година се подготвят и други градове в страната.

  • СОФИЯ

Концерт без заря, но със светлинно шоу и изпълнители за всеки вкус в София. Дони и Нети, група "Остава", Ибряма и неговият оркестър са само част от музикантите, с които хората на площада ще посрещнат новата година. Началото е в 21:30 часа.

Свилен Ноев, група "Остава": "Надявам се хората да са чували хитовете ни, защото ще трябва да ги пеят. Внимавайте много с алкохола. Бъдете здрави и слушайте повече хубава музика."

Надежда Бачева, зам.-кмет на Столична община: "Ще има светлинно шоу и няма да има фойерверки."

12 служители на дирекция "Аварийна помощ и превенция" и около 200 служители на полицията ще се грижат за реда по време на концерта. Ще има шест контролно-пропускателни пункта.

"Тези граждани, които са във видимо нетрезво състояние няма да бъдат допуснати до концерта. С пиротехника и със стъклени чаши няма да бъдат допускани", обясни Красимир Димитров, директор на дирекция "Аварийна помощ и превенция" към СО.

"Ще бъдат отстранявани гражданите, които в себе си носят забранени вещи и предмети. Визирам пиротехнически изделия, огнестрелно, хладно оръжие, стъклени бутилки, парфюми в стъклени опаковки", заяви гл. инсп. Иван Георгиев, началник сектор "Масови мероприятия" към СДВР.

________________________________________________________________________________________________

  • РУСЕ

Градският транспорт ще работи с удължено работно време. Пищна заря ще озари небето над Русе, а жителите и гостите на града ще посрещнат новата година на площад "Свобода" с хитовете на Стефан Вълдобрев и "Обичайните заподозрени". След полунощ емблематичното Дунавско хоро ще бъде поведено от танцова формация "Жълтица". Осигурени са 4 безплатни извънредни линии на градския транспорт.

снимки: БТА, БГНЕС

  • ВАРНА

Празничният концерт "Заедно в новогодишната нощ" ще събере на площада и варненци. Емблематичният дует от 90-те години C-Block, Стенли и група "Тангра" и много варненски таланти ще веселят хората в новогодишната нощ. Всички те ще излязат на специално построена 3D сцена. 4-минутни празнични илюминации ще блестят в небето.

"Сега решихме да се съобразим с желанието на много собственици на домашни любимци, природозащитни организации и за да няма прекалено голям шум, който притеснява все пак и бездомни животни и малки деца. Решихме все пак да има, но да бъде съкратена на половина", каза Кристин Спасов, гл. експерт "Празници и чествания" в Община Варна.

________________________________________________________________________________________________

  • ПЛОВДИВ

В Пловдив в 22:00 ч. група "Тригайда" ще открие новогодишната прогрмата. След нея на сцената ще излязат "Ника", танцьорите от фолклорен ансамбъл "Тракия", а 30 минути след полунощ специално за пловдивчани ще изгрее звездата на новогодишната програма - великолепната британска певица, музикант и диджей Соник.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бивш футболист на Манчестър Юнайтед остана без отбор
Бивш футболист на Манчестър Юнайтед остана без отбор
Великобритания надви домакина Австралия на турнира по тенис United cup
Великобритания надви домакина Австралия на турнира по тенис United cup