НОВИНИ

В очакване на захлаждането

Снимка: Pixabay
bnt avatar logo
от БНТ
13:19, 29.08.2024
Чете се за: 01:47 мин.
У нас
Слушай новината

Предупреждение за по-интензивни явления е обявено в Североизточна и Югозападна България, както и за областите Перник и София.

ЧЕТВЪРТЪК
С умерен вятър от север-североизток ще прониква по-хладен въздух и максималните температури ще бъдат с още градус-два по-ниски, в сравнение с вчера от 23° до 31°, в София - около 27°, на морския бряг, където също се очакват валежи и гръмотевици - между 24° и 27°.

ПЕТЪК
Утре максималните температури ще останат почти без промяна, между 26° и 31°, на морския бряг ще бъдат от 24° до 27°, в комбинация със слаб, в източните части от страната - умерен северен вятър. На много места ще има валежи, в отделни райони - временно интензивни, придружени от гръмотевици; остават условията за градушки. Предупреждение за по-интензивни явления е обявено утре в Североизточна, Източна и Югозападна България.

В планините ще бъде по-малко ветровито, но отново в много райони се очакват валежи и гръмотевични бури.

С относителното захлаждане и с очакваните валежи пожароопасността в страната ще продължи да намалява и утре в почти цялата страна рискът от възникване на пожари е нисък.

По-интензивни валежи се очакват през почивните дни в Източна и особено в Югоизточна България, а в събота следобед - и в планинските райони от Югозападна България. Следобедни превалявания ще има и в понеделник, главно в планинските и източните райони от страната, а температурите отново ще се повишават.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Прокуратурата се самосезира за енергийните прахчета
Прокуратурата се самосезира за енергийните прахчета
РЗИ започва спешни проверки по обектите, където се продава енергийното прахче
РЗИ започва спешни проверки по обектите, където се продава енергийното прахче