НОВИНИ

В отговор на Гроздан Караджов: МРРБ не подготвя тристранни споразумения за АМ "Хемус"

протест мррб строежа струма
bnt avatar logo
от БНТ
21:41, 15.07.2023
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

Бившият министър на регионалното развитие и благоустройството и настоящ народен представител Гроздан Караджов разпространява откровени лъжи за възможните решения за доизграждането на автомагистрала "Хемус". В студиото на "Говори сега" по БНТ той изрази твърдения, неотговарящи на факти и документи, с които подвежда гражданите, съобщиха от регионалното министерство.

За настоящото ръководство на Министерството на регионалното развитие и благоустройството е новина, че има тристранни споразумения, с които ще се анексират съществуващите порочни инхаус договори за строителството на АМ "Хемус" и това ще оскъпи строителните дейности с 2 млрд. лв.

Ако Гроздан Караджов разполага с такива тристранни споразумения, го призоваваме да ги предостави на отговорните институции.

Категорично заявяваме, че настоящото ръководство на МРРБ не е работило по такива споразумения, не е разпореждало изготвянето им и не е било уведомявано за съществуването на такива.

Гроздан Караджов, в качеството си на министър на регионалното развитие в периода между декември 2021 г. и август 2022 г. не предприе необходимите стъпки, с които да прекрати порочната практика на инхаус договорите. Бездействието му практически постави следващите ръководства на МРРБ в ситуация, в която държавата трябва да изпълнява тези споразумения, които порочно заобикалят ЗОП и оставят съмнения в обществото за неспазване на правовия ред в България, допълват от ведомството.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Атанас Рибарски: В голяма част планът ни сработи
Атанас Рибарски: В голяма част планът ни сработи
Плесен изяжда тракийските стенописи на гробницата в Александрово
Плесен изяжда тракийските стенописи на гробницата в Александрово