НОВИНИ

В Павликени започва десетият Общински турнир по футбол на малки вратички "Трифон Иванов"

питаме номер вечният номер трифон иванов националния отбор
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
12:30, 15.02.2023
Чете се за: 02:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Кметът на община Павликени инж. Емануил Манолов и председателят на Зоналния съвет на БФС – Велико Търново Бончо Генчев откриха десетия Общински турнир по футбол на малки вратички, който от известно време носи името на един от най-големите защитници в историята на българския футбол Трифон Иванов и се провежда в град в Павликени. Надпреварата започна на 13 февруари - датата, на която преди 7 години си отиде легендарния защитник от Златното поколение. За да почетат паметта му, организаторите обособиха траурен кът, пред който всеки можеше да се преклони в знак на почит към Трифон Иванов. Граждани, футболисти и фенове поднесоха цветя, а отец Димитър отслужи заупокойна панихида.

Инж. Емануил Манолов подчерта в словото си подкрепата, която павликенският спорт е получавал от Трифон Иванов. "Трифон Иванов е непрежалим. Той беше добър човек, добър организатор и правеше всичко за развитието на своя любим спорт", заяви градоначалникът. Бончо Генчев дари за турнира три футболни топки от името на Зоналния съвет на БФС.

Веднага след официалното откриване се изиграха и първите два мача от турнира, като в първата среща Медиана и Сладки хапки завършиха 1:2, а във втория двубой Червен динамит победи СУ Бачо Киро със 7:2.

Форматът на надпреварата включва 9 отбора, разпределени в две предварителни групи. Полуфиналите са насрочени за 28 февруари, а финалът и малкият финал ще се състоят на 2 март. Всички мачове се провеждат на футболното игрище с изкуствена настилка зад магазин "Абсолют+" срещу Стадиона. Началните часове на двубоите са 17.30 и 18.30 ч.

Останалите участващи отбори са ПГАТ Цанко Церковски (Павликени), ЕТ Пламен Стоянов (Сухиндол), Бъдеще (Бутово), Алекс`99 (Павликени), Билдинг къмпани (Павликени). На 28 февруари (вторник) ще се играят полуфиналните мачове, които са с начални часове 17.30 часа и 18.30 часа. Мачът за 3-ото място и финалната среща ще се проведат на 2 март (четвъртък) със същите начални часове.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Медии: Русия готви мащабна офанзива
Медии: Русия готви мащабна офанзива
Даниел Асенов и Радослав Панталеев пропускат турнира за купа Странджа
Даниел Асенов и Радослав Панталеев пропускат турнира за купа "Странджа"