НОВИНИ

В Пловдив заработи нов кабинет за преглед на хора със съмнения за COVID-19

заработи нов кабинет преглед хора съмнения covid пловдив
bnt avatar logo
от БНТ
17:43, 10.04.2020
6343
Чете се за: 00:59 мин.
Регионални

Още един приемен кабинет за преглед на хора със съмнения за коронавирус заработи от днес в Пловдив.

Той се намира във филиала на частната МБАЛ "Света Каридад" - клиника "Света Анна", която е отделена само за лечение на COVID-19.

Областният управител Дани Каназирева посети кабинета и се срещна с лекарите от здравното заведение. Те я увериха, че са осигуреин с предпазни средства и са направили пълно организация за да няма риск от смесване на потоците от пациенти.

За линейките на Спешна помощ е осигурен достъп от другата страна на болничната сграда. Пациентите преминават през отделен вход с асансьор от източната страна на клиниката, за да се качат до втория етаж, където е кабинетът. Там се намира и отделението, където евентуално ще се настаняват пациенти със съмнение заболяването.

"Пациентите в клиника "Света Анна" са разделени на два потока - единият е на тежките случаи, които минават през Спешна помощ, а другият поток са хората, които искат да ползват само услугите на приемния кабинет - или за консултации, или за хоспитализиране, ако има такива индикации, обясни Елена Христева - изпълнителен директор на "Света Каридад".

Клиниката разполага с 40 легла, седем от които интензивни. Те са
разпределени в две отделения - за тежки, както и за леки и средно леки случаи. В отделенията на 12-часови смени работят екипи от по 9 души персонал - лекари, сестри и санитари с ръководител анестезиолог. При нужда, броят им ще бъде увеличен.

"Младите лекари специализанти изразиха желание за това да са на първа линия и да работят под ръководството на рутинирани лекари. Лечебното заведение разполага и с доброволци, които помагат на персонала. До момента няма нито едно подадено заявление за напускане от хората, допълни Христева.

Клиниката разполага и с отделна зона, която при нужда може да бъде обособена като хотелска част за персонала.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Окончателно: Ще може да разсрочваме кредитите си към банките до 6 месеца
Окончателно: Ще може да разсрочваме кредитите си към банките до 6 месеца
Солидарни срещу епидемията: Събрани са близо 310 000 лева
Солидарни срещу епидемията: Събрани са близо 310 000 лева