НОВИНИ

В рамките на пет минути: Две пешеходки са блъснати от коли на една и съща улица в Разград

Едната от тях е на 10 години и е сериозно пострадала

полиция катастрофа
Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
22:05, 06.12.2023
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
Слушай новината

Две пешеходки са пострадали при две катастрофи тази вечер в Разград, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР Илияна Георгиева.

И двата пътни инцидента са станали на ул. "Странджа" в рамките на пет минути. На една от пешеходните пътеки по улицата лек автомобил, управляван от 62-годишен водач, е блъснал 10-годишно момиче. Пострадалото дете е откарано с линейка в болницата, където след преглед е установено, че има фрактура на черепа и мозъчен кръвоизлив. Момичето ще бъде транспортирано в болница в по-голям град. По случая е образувано досъдебно производство, уточни Георгиева.

При второто произшествие на друга пешеходна пътека в участъка, 52-годишен мъж е блъснал с колата си пресичаща 28-годишна жена. След преглед пострадалата е освободена за домашно лечение, без сериозни наранявания. На водача е съставен акт, допълни говорителят на Областната дирекция на МВР в Разград.

На пресконференция преди месец комисар Станимир Станев, началник на отдел "Охранителна полиция" в Областната дирекция на МВР в Разград заяви, че най-уязвими участници в движението през зимния период са пешеходците. За сезон 22/23 г. с тяхно участие в региона са причинени девет пътни инцидента, като двама са загинали и петима са били ранени.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отново отложиха делото срещу президента на Република Сръбска Милорад Додик
Отново отложиха делото срещу президента на Република Сръбска Милорад Додик
Байдън към Конгреса: Финансовата помощ за Украйна не може да чака
Байдън към Конгреса: Финансовата помощ за Украйна не може да чака